Tunç Soyer köþeye sýkýþýnca rakamý açýklamak zorunda kaldý! Tarkan'a ödenen ücret ortaya çýktý
ABONE OL

Tarkan, Ýzmir'in düþman iþgalinden kurtuluþ yýldönümü olan 9 Eylül'de Ýzmir'de konser verdi. Etkinliðe saatler kala konser için hazýrlanan dev platform çöktü. Yaþanan þok geliþme üzerine Ýzmir Büyükþehir Belediye Baþkaný Tunç Soyer önce "Tarkan konser ücretsiz olarak verecek" dese de daha sonra 'U' dönüþü yaparak Tarkan'a sadece kaþe ücreti adý altýnda ödeme yapýldýðýný söyledi. Soyer ayrýca Tarkan'ýn 'kaþe ücreti' adý altýnda alacaðý parayý da hayýr kurumlarýna baðýþlayacaðýný söyledi. Bu arada seçim öncesi þeffaflýk anlaþmasý imzalayan Soyer Tarkan konseri ile ilgili bilgi edinme yasasý kapsamýnda büyükþehir belediyesine sorulan sorularý da yanýtsýz býraktý.

TARKAN KONSERÝ VAR DÝYE

Geçtiðimiz hafta Ýzmir Büyükþehir Belediyesinin 2023 mali yýlý tahmini gelir gider bütçesinin görüþüldüðü meclis toplantýsýnda AK Parti Grup Baþkan Vekili Özgür Hýzal, Soyer'i sert bir dille eleþtirdi. Konuyu oturumda tekrar gündeme taþýyan Hýzal, Soyer'e Ýzmir Büyükþehir Belediyesinin yerli ve yabancý finans kuruluþlarýna olan borçlarýnýn yaný sýra bir de belediyeye iþ yapan müteahhitlere yüklü miktarda borcu olduðunu belirtip "Belediyeye iþ yapan müteahhitlere hak ediþlerini zamanýnda ödemeyip 8-10 ay bekletiyorsunuz. Yüklenici firmalar biriken alacaklarýný istemek için kapýnýza geldiðinde de 'Bu ay Tarkan Konseri vardý ödeme yapamýyoruz deyip' gönderiyorsunuz. Toplamda piyasaya 3 milyar lira borcunuz var. Finans kuruluþlarýna olan borçlar da eklendiðinde toplam borç miktarý 20 milyar lirayý buluyor." demiþti.

HIZAL SPONSOR KÝM DÝYE SORDU

Daha önce Tarkan konseri konusunda çeliþkili açýklamalarda bulunan Soyer bununu üzerine: "Tarkan konseri nedeniyle arpamýz yoktu ödeyemiyoruz demiþiz. Tarkan konserinin ödemesini ÝZBB yapmadý. Sponsor bir firma yaptý bu ödemeyi." demiþti.

Bunun üzerine Hýzal da Soyer'e; "Tarkan'ýn parasýný kim hangi amaçla ne karþýlýðýnda verdi." diye sormuþtu.

DAHA FAZLA KAÇAMADI

Bugüne kadar Mega Star'a ödenen ücret konusunda çeliþkili açýklamalarda bulunan Soyer daha fazla kaçamadý. Sabah'ýn haberine göre, Bilgi Edinme Yasasý kapsamýnda yapýlan baþvurularý yanýtsýz býrakan Soyer artýk kaçacak yer kalmayýnca Tarkan'a KDV Dahil 3 milyon 540 bin lira ücret ödendiðini açýklamak zorunda kaldý.

Temiz Ýzmir Derneði'nin bilgi edinme yasasý kapsamýnda yaptýðý baþvuruyu yanýtlayan belediyenin fuarcýlýk þirketi ÝZFAÞ ödenen paranýn da Tarkan tarafýndan hayýr kurumlarýna baðýþlandýðýný belirtti. Tarkan'a ödenen ücreti açýklayan ÝZFAÞ'ýn ödemenin hangi sponsor tarafýndan yapýldýðý konusunda herhangi bir açýklama yapmamasý dikkat çekti.