Tunç Soyer'den PKK'ya güzelleme yapana ihale kýyaðý
ABONE OL

AK Parti Ýzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya sosyal medya hesabýndan CHP Ýzmir Büyükþehir Belediye Baþkaný Tunç Soyer'in ilginç bir atamasýný deþifre etmiþti. Kaya; Prof. Melek Göregenli, Prof. Nilgün Toker Kýlýnç ve Prof. Ayþen Uysal'un CHP Ýzmir Büyükþehir Belediye Baþkaný Tunç Soyer tarafýndan Grand Plaza'nýn yönetim kuruluna atandýðýný belirtmiþti. CHP'li Tunç Soyer'in atadýðý isimlerin geçtiðimiz yýllarda bazý akademisyenlerden tarafýndan hazýrlanan PKK'ya destek bildirisine imza atan isimler olduklarý belirlenmiþti. Soyer yeni bir skandala imza attý.

CHP'LÝ TUNÇ SOYER ÝHALE VERDÝ

HDP'li olduðu belirtilen Ahmet Saymadi'nin 2019 tarihinde terör örgütü propagandasý yaptýðý iddiasýyla Aðýr Ceza Mahkemesi'nde davasýnýn olduðu ve yargýlamasýnýn devam ettiði ve bu isme CHP'li Tunç Soyer'in ihale verdiði öðrenildi. Sabah'ýn haberine göre, CHP'li Ýzmir Büyükþehir Belediyesi'nin organizasyonlarýný yapacak olan A.G.D Organizasyon'un ortaðý olduðu öðrenilen Saymadi'nin skandal tweetleri de ortaya çýktý.

PKK'YA GÜZELLEME YAPANA ÝHALE

AK Parti Ýzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Saymadi'nin iletilerini paylaþtý. Ayrýca Kaya, "PKK elebaþý Karayýlan'a güzellemeler yapan, teröristlere gerilla diyen, Canan Kaftancýoðlu'nun yakýn arkadaþý, HDP'nin 2014 Ýstanbul Beþiktaþ Belediye Baþkan adayý, Ýzmir Büyükþehir Belediyesi'nin organizasyonlarýný yapacak! Ýþte maskenin arkasýnda sakladýklarý gerçekler" dedi.

BOMBAYI PATLATAN TERÖRÝSTTE ÖVÜCÜ SÖZLER

CHP'li Soyer'in ihale verdiði Saymadi'nin 2015 yýlýnda Twitter hesabýndaki paylaþýmýnda "Dersim'de polise teslim olmamak için üzerindeki bombayý patlatan gerilla tepeden týrnaða irade ve inanç abidesi. #DersimAteþAltýnda" ifadelerini kullandýðý görüldü.

KAFTANCIOÐLU'NA "ÝYÝ KÝ YOLDAÞIMIZ!" DEDÝ

CHP Ýstanbul Ýl Baþkaný Canan Kaftancýoðlu ile fotoðrafýnýn yan yana olduðu bir kareyi paylaþan Saymadi'nin "Bugünkü baþarýda büyük emeði var caným arkadaþým Canan'ýn. Sosyalist seçmeni HDP'li seçmen biraz da Canan sayesinde ferah ferah oy verdi. Ýyi ki var. Ýyi ki yoldaþýmýz. Her þey çok güzel oldu" ifadelerini kullanmasý dikkat çekti.

KARAYILAN'IN CÜMLELERÝNÝ PAYLAÞTI

Ahmet Saymadi'nin PKK elebaþý Murat Karayýlan'in cümlelerini Paylaþýp "Karayýlan: Gerilla Türkiye ve Ortadoðu halklarýnýn en önemli savunma gücüdür. Hiç deðilse IÞÝD'e karþý mücadele eden önemli bir güçtür" dediði görüldü.