Sosyal medyadan destek vermiþ! Tunç Soyer'in eþinden skandal Charlie Hebdo paylaþýmý
ABONE OL

Ýzmir Belediye Baþkaný Tunç Soyer'in eþi Neptün Soyer'in; Peygamberimiz Hz. Muhammed'e (sav) hakaret eden karikatürleri yayýnlayan Fransýz dergisi Charlie Hebdo'ya destek verdiði ortaya çýktý.

Neptün Soyer'in; fotoðraf paylaþým sitesi Instagram'daki þahsi hesabýndan Charlie Hebdo'ya destek için derginin Hz. Muhammed'e (SAV) hakaret eden sayýsýyla çekilmiþ fotoðrafýný paylaþtýðý bildirildi.

Neptün Soyer'in, yaklaþýk üç sene önce paylaþtýðý fotoðrafý bugün sildiði öðrenildi.

CUMHURÝYET GAZETESÝ YAZARLARI CEYDA KARAN VE HÝKMET ÇETÝNKAYA 2'ÞER YIL HAPÝS CEZASINA ÇARPTIRILMIÞTI

Sabah'ýn haberine göre, öte yandan; Ýstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi; Charlie Hebdo dergisinin Hz. Muhammed'e hakaret içeren karikatürünü köþelerinde yayýmlayan Cumhuriyet gazetesi yazarlarý Ceyda Karan ve Hikmet Çetinkaya'yý, "basýn yoluyla halký kin ve düþmanlýða alenen tahrik etmek" suçundan 2'þer yýl hapis cezasýna çarptýrmýþtý.

Yargýtay Cumhuriyet Baþsavcýlýðý; yerel mahkemenin kararýnýn onanmasý yönünde mütalaada bulundu.

BAÞSAVCILIK: "SANIKLARIN TEMYÝZ ÝTÝRAZLARI YERÝNDE GÖRÜLMEDÝ"

Baþsavcýlýk; Ýstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi tarafýndan Karan ve Çetinkaya hakkýnda verilen ikiþer yýl hapis cezasý hükmünün onanmasý için Yargýtay 8. Daire'sine mütalaada bulunmuþtu.

Yargýtay Cumhuriyet Baþsavcýlýðý'nýn mütaalasýnda þöyle denildi:

"Yapýlan yargýlamaya, dosya içeriðine, toplanýp karar yerinde gösterilen ve deðerlendirilen delillere, oluþa ve mahkemenin soruþturma sonucunda oluþan inanç ve takdirine, suçun oluþumuna ve niteliðine uygun kabul ve uygulamasýna, hukuka uygun, yasal ve yeterli olarak açýklanan gerekçeye göre, sanýklar müdafilerinin suçun usul ve esas yönünden ve ayrýca sübutuna iliþkin temyiz itirazlarý yerinde görülmediðinden reddine.."

Yargýtay 8. Dairesi; Yargýtay Cumhuriyet Baþsavcýlýðý'nýn mütaalasý yönünde karar verdiði takdirde hapis cezalarý kesinleþecek.

ÇETÝNKAYA VE KARAN ÝKÝÞER YIL HAPÝS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Ýstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi; sanýklar Hikmet Çetinkaya ve Ceyda Karan'ýn, "basýn yoluyla halký kin ve düþmanlýða alenen tahrik etme" suçundan, suçun iþlenme þekli, iþlendiði zaman ve yer, suç konusunun önemi ve deðeri, meydana gelen tehlikenin aðýrlýðý ve kasta dayalý kusurlarýn aðýrlýðýna göre, 3 yýl hapisle cezalandýrýlmasýna hükmetmiþti.

Sanýklarýn, atýlý suçun kanuni tanýmýndaki unsurlarýn gerçekleþebileceðini öngörmelerine raðmen bu fiili iþledikleri için "olasý kast" mevcut olduðuna hükmeden mahkeme, cezada 1/3 oranýnda indirim yaparak sanýklarýn cezasýný ikiþer yýla indirdi.

CEZADA ERTELEMEYE GÝDÝLMEDÝ

Mahkeme; sanýklara verilen cezayý, "yargýlama sürecinde piþmanlýk göstermeyen açýklamalarý sonucunda tekrar suç iþlemeyecekleri yolunda olumlu bir kanaat oluþmadýðý" gerekçesiyle ertelemedi.

SOYER: "DÝNDEN ÖNCE ÝNSANLIK"

Ýzmir Belediye Baþkaný Tunç Soyer'in kýzý Defne Soyer'in de; fotoðraf paylaþým sitesi Instagram'daki þahsi hesabýndan "Dinden önce insanlýk" ifadeleri yazdýðý ve konuya iliþkin fotoðraf paylaþtýðý öðrenildi.