Tunç Soyer'in nöbet þovu ilgi görmedi, zorunlu katýlým talimatý gönderdi
ABONE OL

CHP yönetimindeki Ýzmir Büyükþehir Belediyesi ölümünün 84. yýl dönümünde Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü anmak için saygý nöbeti düzenledi.

Saygý nöbetinin duyurularý günler öncesinden Ýzmir Büyükþehir Belediyesi'nin ve Belediye Baþkaný Tunç Soyer'in resmi sosyal medya hesaplarýndan yapýldý.

NÖBETE GEREKLÝ ÝLGÝ GÖSTERÝLMEDÝ

Katýlým için bir formun doldurulmasý gerektiði belirtildi.

Ancak, saygý nöbetine Ýzmirliler tarafýndan gerekli ilgi gösterilmedi.

BELEDÝYE PERSONELÝNE ZORUNLU KATILIM

Soyer bunun ardýndan belediyedeki daire baþkanlýklarýna bir yazý göndererek 'her daire baþkanlýðý bünyesinden 30 kiþinin' etkinliðe katýlmasýnýn zorunlu olduðunu bildirdi.

"ÇOK ACÝL" notuyla gönderilen yazýda þu ifadelere yer verildi:

"Ýlgili yazýmýza istinaden; 10 Kasým 2022 tarihinde Kültür ve Sanat Dairesi Baþkanlýðýmýzca gerçekleþtirilmesi planlanan "10 Kasým Atatürk'ün Ebediyete Ýntikalinin 84. Yýl Dönümü Anma Programý" kapsamýnda Izmir Büyükþehir Belediyesi Baþkaný M. Tunç Soyer'in de katýlým saðlayacaðý. Cumhuriyet Meydaný'nda 9 Kasým 2022 saat 21:05'te baþlamasý ve 10 Kasým 2022 saat 09:05'te son bulmasý planlanan "Ata'ya Saygý Nöbeti"nde Izmir Büyükþehir Belediyesi olarak bugün yaþadýðýmýz laik ve demokratik toplumu borçlu olduðumuz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü anmak ve onun ilkelerine sahip çýkma görevimizi yerine getirmek üzere ekte yer alan görevlendirme tablosu doðrultusunda (her Daire Baþkanlýðý bünyesinden 30 kiþi) ilgili Daire Baþkanlýklarý ve Müdürlüklerince gereðinin yapýlmasý hususunda: Gereðini rica ederim. "

KATILIM YÝNE DE AZ OLDU

Soyer'in belediye personelinin katýlýmýný zorunlu tutmasýna raðmen yine de meydanda az sayýda insanýn olduðu görüldü.