Türk Kýzýlay Genel Baþkaný Yýlmaz: Gazze'ye 9'uncu yardým gemisini 15 Nisan'da göndereceðiz
ABONE OL

Kahramanmaraþ'ta her gün 7 bin kiþiye iftar veren Türk Kýzýlay'ýnýn iftar programýna Türk Kýzýlay Genel Baþkaný Fatma Meriç Yýlmaz da katýldý. Milli Ýrade Meydaný'nda gerçekleþen iftarý yemeðini ünlü þef Mehmet Yalçýnkaya hazýrlarken, çocuklar için de Hacivat-Karagöz gölge oyunu sergilendi. DHA'ya konuþan Türk Kýzýlay Genel Baþkaný Yýlmaz, bu yýl ramazan ayýnda deprem bölgesi ile Gazze'ye aðýrlýk verdiklerini belirterek, "Bu sene ramazan ayýnda özellikle iki odaðýmýz olduðunu söylemiþtik. Bunlardan bir tanesi Gazze'ydi, biri de deprem bölgesiydi. Ramazan boyunca Türkiye genelinde 8,8 milyon insana ulaþýldý" diye konuþtu.

GAZZE'YE 12 UÇAK VE 8 GEMÝ ÝLE ÝNSANÝ YARDIM

Ýsrail'in katliamlarýný sürdürdüðü Gazze için Türkiye'nin insani yardým göndermeye devam ettiðini belirten Yýlmaz, en son yola çýkan 2 geminin de varýþ noktasýna ulaþtýðýný söyledi. Gemilerden birinin boþaltýldýðýný anlatan Yýlmaz, "Gazze'yle ilgili ramazan ayýnýn içinde Türkiye'den 2 tane 3 bin tonluk büyük iyilik gemisi gönderildi. Ramazan'ýn baþýnda Kýzýlay'ýn gönderdiði gemi boþaltýldý, hemen hemen içeriye giriþi tamamlanmak üzere. AFAD tarafýndan gönderilen yine Türkiye'deki baðýþçýlarýmýzýn baðýþlarýný taþýyan gemi de ulaþmýþ durumda ve boþaltýlýyor. 7 Ekim'den bu yana hem AFAD'ýn hem Kýzýlay'ýn organizasyonu ile Türkiye bütün sivil toplum kuruluþlarýyla, baðýþlarýyla bir araya geliyor ve oraya ulaþacak yardýmý birlikte gönderiyoruz. Þimdiye kadar 12 uçak ve 8 tane gemi gitmiþ durumda" dedi.

'TÜRKÝYE OLARAK BÝR SU HATTI SATIN ALDIK'

Yýlmaz, "9'uncu gemimizi de 15 Nisan'da 'Kýzýlay Ýyilik Gemisi' olarak gönderiyor olacaðýz. Artýk bir düzene aslýnda girdirmiþ durumdayýz. Ayda 2 büyük 3 bin tonluk gemiyi gönderiyoruz. Bugüne kadar 42 bin tonluk yardým ulaþtýrýlmýþ durumda. 42 bin tonu yaklaþýk 4 bin 200-4 bin 500 arasý TIR olarak dönüþtürebiliriz. Bunlarýn içinde ihtiyaca göre, Filistin Kýzýlay'ýyla görüþüyoruz ne ihtiyaç varsa onu gönderiyoruz. Bugüne kadar 2 bin çadýr gitti, gýda sürekli gönderilmeye devam ediyor. AFAD baþkanýmýzla beraber defalarca Mýsýr'a gittik. Orada su ihtiyacýnýn çok olduðunu görünce Türkiye olarak bir su hattý satýn aldýk ve o su hattýndan her hafta 5 TIR düzenli su içeriye girmiþ oluyor. Gýda yardýmýna devam ediyoruz. Beslenmeyle alakalý, barýnmayla alakalý, kýyafet ve sosyal yardýmla alakalý, hijyenle alakalý ihtiyaçlarý göndermeye devam ediyoruz. Gazze meselesi de deprem bölgesi gibi 'Bugün gönderdik ve bitti' diyeceðimiz bir konu deðil" diye konuþtu.