Teslim olan terörist itiraf etti: Türk SÝHA'larý bizi kendi kazdýðýmýz maðaralara gömüyor
ABONE OL

Batman Emniyet Müdürlüðü'nün baþarýlý çalýþmalarý sonucu son 8 ayda 8 terörist teslim oldu. Diyarbakýr annelerinin eyleminin baþladýðý 2019 tarihinden bu yana teslim olan terörist sayýsý 39'a ulaþtý. Diyarbakýr annelerinin eyleminden etkilenen ve Batman Ýl Emniyet Müdürlüðü Terörle Mücadele Þubesi ekiplerinin Suriye'deki saha unsurlarýnca ikna edilen 'Berxwedan' kod adlý S.A. (25) isimli terörist de Habur Sýnýr Kapýsý'na teslim olmasýnýn ardýndan Batman'a getirildi. Emniyette sorgulanan terörist S.A., ifadesinde ailesine maddi katký saðlamak amacýyla Batman'dan Ýstanbul'a gittiðini söyledi. S.A., 2021 yýlýnda sözde esnaf ziyareti yapmak amacýyla iþ yerlerini ziyaret eden HDP'lilerle tanýþýp, HDP'liler tarafýndan Avrupa'da iþ bulma vaadiyle kandýrýlarak kaçak yollarla Yunanistan'a götürüldüðünü söyledi. Terörist S.A., buradan Avrupa'ya gitmeyi beklerken terör kamplarýna teslim edildiðini dile getirdi. Bir süre buradaki terörist kamplarýnda eðitim gördüðünü anlatan S.A., Avrupa'ya gitmeyi hayal ederken sahte pasaportla Türkiye'ye giriþ yaptýktan sonra önce Mardin'in Nusaybin ilçesine, oradan da kaçak yollarla Suriye'ye götürüldüðünü söyledi. Suriye'deki terörist kamplarýnda bir süre eðitim aldýktan sonra maðara, tünel ve hendek kazma ekibine dahil edildiðini belirten S.A., beraberindeki teröristlerce günlerce maðara, tünel ve hendek kazdýðýný söyledi.

"ÝHA, SÝHA'LAR BÝZE NEFES ALDIRMIYORDU"

Ýfadesinde Türk SÝHA ve ÝHA'larý tarafýndan sürekli gözetlendiklerini ifade eden terörist S.A., þunlarý söyledi:

"Ýstanbul'da HDP'lilerle tanýþtým. Avrupa'da bana iþ bulacaklarý hayaline kapýlarak ikna oldum. Ancak gözümü Avrupa yerine önce Yunanistan'daki örgüt kamplarýnda, sonra da Suriye'deki kamplarda açtým. Ben örgütün maðara, tünel ve hendek kazma ekibindeydim. Günlerce maðara, tünel kazýyorduk. Haftalarca güneþ yüzü görmüyorduk. Tepemizde sürekli Türk ÝHA, SÝHA'larý dolanýyordu. Bize nefes aldýrmýyorlardý, sürekli gözetleniyorduk. SÝHA'lar'dan atýlan bombalarla arkadaþlarýmýz kazdýðýmýz maðaralara, tünellere, hendeklere gömülerek ölüyordu. Arkadaþlarýmýz hiç yere ölüyorlardý" dedi.

"GELENLER 13-14 YAÞLARINDA ÇOCUKLARDI"

Terörist S.A., Türk askerinin baþarýlý sýnýr ötesi harekatlarý ve operasyonlarýndan dolayý terör örgütü PKK'ya katýlýmýn neredeyse bitme noktasýna geldiðini itiraf etti. Ölüm korkusuyla yaþadýklarýný vurgulayan S.A., "Ölüm her an ensemizdeydi. Her an öleceðiz korkusuyla yaþýyorduk. Operasyonlarýn ardý arkasý kesilmiyordu. Kafamýzý çýkaramaz hale gelmiþtik. Her an sayýmýz azalýyordu, örgüte katýlým yok denecek kadar azdý. Az da olsa gelenler oluyordu, onlar da 13-14 yaþýnda çocuklardý. Bunlarla ne savaþý verilebilirdi" diye konuþtu.

"DÝYARBAKIR ANNELERÝNÝN ÇIÐLIÐINI DUYAR OLDUK"

Örgütten kaçmak isteyen çok sayýda teröristin olduðunu ifade eden S.A. þunlarý kaydetti:

"Hepimiz piþmandýk, benim gibi arkadaþlarýmýn hepsi de örgütten kaçmak istiyor ama fýrsat bulamýyorlar. Örgütteki yöneticiler eleman bulamadýklarý için elindekilerini de kaybetme korkusu yaþýyorlar. O yüzden sürekli baský altýndaydýk. Diyarbakýr'da annelerimizin eylem baþlattýklarýný duymuþtum. O annelerin çýðlýðýný duyar olmuþtuk hepimiz. O yüzden de ailelerimize dönmek istiyorduk. Ýlk fýrsatta örgütten kaçtým ve güvenlik kuvvetlerine teslim oldum. Gelmek isteyen arkadaþlarýma sesleniyorum, gelin teslim olun. Bize anlatýldýðý gibi deðil, her þey anlatýlanýn aksine çok daha güzel. Hayatýnýzda siz de yeni sayfalar açýn."