Türk Telekom Avrupa'da zirvede! NOVA ALFA ve Gartner'in birincisi
ABONE OL

Þirketten yapýlan açýklamaya göre, Türk Telekom, iki farklý uluslararasý programdan birincilik ödülü almaya hak kazandý.

Türk Telekom‎, operasyonlarýnda verimlilik saðlamak üzere geliþtirdiði ve yapay zeka yöntemlerinin kullanýldýðý NOVA ALFA (Advance Line Fault Analytics) projesiyle teknoloji üzerine araþtýrmalara imza atan Gartner'in düzenlediði Eye on Innovation'da Avrupa birincisi oldu. Þirketin ikinci ödülü ise Türk mühendisler tarafýndan geliþtirdiði ev içi Wi-Fi kullanýmýna yönelik yenilikçi çözümleri üzerine oldu. Türk Telekom, Wi-Fi teknolojileri alanýnda önemli uluslararasý organizasyonlardan biri olan WBA tarafýndan "En Ýyi Ev Ýçi Wi-Fi" kategorisinde birincilik ödülünü de almaya hak kazandý.

Entegre cihaz sayýsý ve çeþitliliði itibarýyla Avrupa'nýn en büyük Wi-Fi analitik platform örneði olan Wi-Fi Mercek, ev içi aðlarda yapay zeka destekli algoritmalarýyla problem tespit süresini ve saha ziyaret gereksinimlerini önemli ölçüde azaltarak operasyonel verimliliði artýrýyor.

Açýklamada görüþlerine yer verilen Türk Telekom Network Genel Müdür Yardýmcýsý Zafer Orhan, yeni nesil teknolojiler üretmek üzere çalýþmalarýný sürdürdüklerini ve dijital dönüþüm yolcuklarýnda tüm kullanýcýlarýna fayda sunacak çözümler ürettiklerini belirtti.

Orhan, "ALFA projemiz de yapay zeka desteðiyle, ileri seviyede fiziksel hat analizleri saniyeler bazýnda uzaktan yapýlabiliyor ve anlýk tespitler gerçekleþtirilebiliyor. Operasyonlarýmýzda verimlilik saðlamak üzere geliþtirdiðimiz projemizin önemli araþtýrma kurumlarýndan biri olan Gartner'in düzenlediði 'Eye on Innovation' da birincilik ödülünün sahibi olmasý, gerçekleþtirdiðimiz çalýþmalarýn önemi için mutluluk verici." ifadelerini kullandý.

Türk Telekom olarak geliþtirdikleri yeni teknolojilerinin, uluslararasý alanda bir baþka ödülün de sahibi olduðuna deðinen Orhan, þunlarý kaydetti:

"Kullanýcýlarýmýzýn ev içi Wi-Fi kullaným deneyimlerine fayda saðlayan, aylýk 1 milyonu aþan uygulama kullanýmý ile operasyonel verimliliðimizi artýran Wi-Fi Mercek ürünümüz, bu alanda küresel standartlarý belirleyen organizasyon olan WBA tarafýndan birincilik ödülü kazanarak baþarýsýný kanýtladý. Mühendislerimiz tarafýndan geliþtirilen yenilikçi çözümlerin uluslararasý alanda birincilikler kazanmasý, deðer odaklý yaklaþýmýmýzla sektöre yaptýðýmýz katkýlarýn önemli bir göstergesi olduðunu düþünüyorum."

Türk Telekom, "Eye on Innovation" ödülünü kazanan projesi ALFA ile daha önce de "IDC DX" ödüllerinde "Future of Intelligence" kategorisinde birincilik elde etmiþti.