Türk Telekom Dünya Yaþlýlar Günü'nde Darülaceze sakinlerini AKM'de aðýrladý
ABONE OL

Türk Telekom, Kültür ve Turizm Bakanlýðý'nýn Türkiye'nin uluslararasý marka deðerine katkýda bulunmak üzere hayata geçirdiði Türkiye Kültür Yolu Festivalleri kapsamýnda 28 Eylül - 6 Ekim tarihlerinde düzenlenen Ýstanbul Kültür Yolu Festivali'nde renkli etkinlikleri sanatseverlerle buluþturmayý sürdürüyor. "Herkes için eriþilebilir" sanat anlayýþýyla AKM'de birçok farklý proje yürüten þirket, Dünya Yaþlýlar Günü kapsamýnda Türk Telekom Gönüllüleri ile anlamlý bir çalýþmaya imza attý. "Türkiye'ye Deðer" projeler üreterek hayatýn her alanýnda fýrsat eþitliðini amaçlayan Türk Telekom, 1 Ekim'de Türk Telekom Açýk Hava Sahnesi'ne gerçekleþtirilen Kýraç konserinde Darülaceze sakinlerini aðýrladý. Refik Anadol ve Andy Warhol sergilerini gezen Darülaceze sakinleri, konser öncesi Kýraç ile keyifli bir sohbet gerçekleþtirdi. Darülaceze sakinleri, daha sonra kendilerine ayrýlan özel bölümde konseri takip etti.

Türk Telekom Kurumsal Ýletiþim Direktörü Arif Sancaktaroðlu, "Ýnsaný merkeze alan yaklaþýmýmýzla Türkiye'ye Deðer katan öncü çalýþmalar yürütüyoruz. Kültür sanatý, teknoloji ile harmanladýðýmýz AKM'de eriþilebilir sanat uygulamalarýmýzla toplumsal hayata eþit katýlýmý destekliyoruz. Ýstanbul Kültür Yolu Festivali kapsamýnda etkinliklerimiz devam ederken, bu anlamlý günde Darülaceze sakinlerini Türkiye'nin kültür ve sanat belleðinde iz býrakan AKM'de aðýrladýk. Ünlü sanatçýlarýn sergilerini, sanatýn kalbinin attýðý Türk Telekom Opera Salonu'nu ve bu mekânýn ruhunu yansýtacak þekilde özel olarak tasarlanan Türk Telekom Lounge alanýný gezdik. Birlikte keyifli bir konseri deneyimi yaþadýk. Toplumun her kesimine dokunan bir kurum olarak sosyal farkýndalýðý artýran çalýþmalarýmýzla deðer oluþturmayý sürdüreceðiz" ifadelerini kullandý.

Darülaceze Baþkaný Esra Ceceli Ýslam ise "Darülaceze olarak sakinlerimizin sosyal hayata katýlýmýný artýrmayý önemsiyoruz. Ýstanbul Kültür Yolu Festivali kapsamýnda Türk Telekom'un ev sahipliðinde gerçekleþen Kýraç konserinde büyüklerimizin kültür ve sanatla buluþmasýna vesile olmak bizler için büyük bir mutluluk kaynaðý oldu. Darülaceze'nin sýcak yuvasýnda, sevgi ve saygýyla hizmet verdiðimiz sakinlerimizin yüzündeki tebessüm her þeyden deðerli. Bu tür anlamlý etkinliklerle onlarýn hayatlarýný zenginleþtirmeye devam edeceðiz" dedi.

6 Ekim tarihine kadar devam eden Ýstanbul Kültür Yolu Festivali'nde; Ekin Uzunlar&Ýmera, Ferhat Göçer, Haluk Levent Türk Telekom Açýk Hava Sahnesi'nde sevenleriyle buluþacak. Türk Telekom Açýk Hava Sahnesi'nde festival boyunca? film gösterimlerinin yaný sýra Baturay Özdemir'in stand-up þovu ve çeþitli sürpriz etkinlikler de gerçekleþtirilecek. Dijital sanatýn önemli temsilcilerinden Refik Anadol ile dünyaca ünlü sanatçýlar Pablo Picasso ve ?Andy Warhol sergileri festival süresi boyunca AKM'de ziyaret edilebilecek. "Fotomaraton Yaay ile Kadrajýmda Ýstanbul Sergisi" Türk Telekom Ventures Giriþimcilik Merkezi'nde katýlýmcýlarýn ziyaretine açýk olacak. Türk Telekom Opera Salonu'nda ise dünyaca ünlü opera sanatçýlarý ve müzikaller, sanat severlerle buluþacak.

TÜRK TELEKOM LOUNGE SOHBETLERÝ

Festival kapsamýnda AKM'de yer alan Türk Telekom Lounge alanýnda sanat dünyasýnýn kýymetli isimleri ile atölyeler ve sanat sohbetleri gerçekleþtiriliyor. Prof. Dr. Hayati Ýnanç ile Söyleþi, Ýnteraktif Fotoðraf Atölyeleri, Remzi Buharalý moderatörlüðünde Sanat Sohbeti, Coþkun Aral ile Fotoðraf Söyleþisi katýlýmcýlarý bekliyor.

Türk Telekom Açýk Hava Sahnesi programý:

2 Ekim Çarþamba - Lohusa (Film Gösterimi)

3 Ekim Perþembe - Baturay Özdemir

4 Ekim Cuma- Ekin Uzunlar & Ýmera

5 Ekim Cumartesi - Ferhat Göçer

6 Ekim Pazar - Haluk Levent

Türk Telekom Lounge programý:

2 Ekim Çarþamba - Prof. Dr. Hayati Ýnanç ile Söyleþi

3 Ekim Perþembe / 5 Ekim Cumartesi - Ýnteraktif Fotoðraf Atölyesi

5 Ekim Cumartesi - Remzi Buharalý Moderatörlüðünde Sanat Sohbeti

6 Ekim Pazar - Coþkun Aral ile Fotoðraf Söyleþisi