Türk Telekom, çevreci ve sürdürülebilir çözümler sunan giriþimleri desteklemeye devam ediyor
ABONE OL

Birleþmiþ Milletler Küresel Ýlkeler Sözleþmesi'nin (UNGC) 10 temel evrensel ilkesine uygun davranacaðýna dair taahhüt veren Türk Telekom, geleceði iyileþtiren teknoloji anlayýþýný yenilikçi giriþimlere aktarýyor. Giriþim Sermayesi Þirketi Türk Telekom Ventures ve Türk Telekom Ventures PÝLOT ile yenilikçi giriþimlere en kapsamlý imkanlarý sunan Türk Telekom, daha yeþil bir gelecek için sürdürülebilir çözümler üreten giriþimlere destek veriyor.

Türk Telekom Ventures Genel Müdürü Muhammed Özhan, "Güneþ Enerjisi Santrali (GES) yatýrýmlarýmýz ve E4 Þarj-Elektrikli Araç Þarj Aðý projemizle çevre dostu teknolojiler alanýnda önemli adýmlar atarken, yenilikçi giriþimleri destekleyerek yarýnlarýn þekillenmesine katký sunuyoruz. Giriþim Sermayesi Þirketimiz Türk Telekom Ventures ile yatýrým yaptýðýmýz ve PÝLOT hýzlandýrma programýmýza dahil ettiðimiz yenilikçi giriþimler, deðer oluþturacak teknolojiler üretirken çevreci çözümleriyle geleceði iyileþtirecek önemli çalýþmalar gerçekleþtiriyor. PÝLOT'a dahil ettiðimiz Some Carbon, Workybe, Blok-Z, Optiyol çevresel sürdürülebilirliðe katký saðlayan çözümler sunarken, TT Ventures GSYF ile yatýrým yaptýðýmýz Evreka ise atýk yönetimi ve geri dönüþüm süreçlerini dijitalleþtirmeye odaklanýyor. Türk Telekom Ventures PÝLOT giriþim hýzlandýrma programýmýz ile giriþimleri destekleyip sonrasýnda hem yatýrým yapýyor hem de Türk Telekom ile sinerji ve iþ birlikleri alanlarýný destekleyerek sektöre öncü uygulamalar geliþtirmeyi önceliklendiriyoruz. Türkiye'yi teknoloji alanýnda küresel ölçekte öne çýkaracak giriþimlerimizin ayný zamanda dünyaya deðer katacak ve geleceði iyileþtirecek amaçlara hizmet etmesine özen gösteriyoruz. Gelecek nesillere daha yaþanabilir bir dünya býrakmak amacýyla sürdürülebilir teknolojilere odaklanan giriþimleri desteklemeyi sürdüreceðiz" diye konuþtu.

EVREKA

Atýk yönetimi ve geri dönüþüm süreçlerini yenilikçi çözümleriyle dijitalleþtiren Evreka, döngüsel ekonomi modelini benimseyerek firmalarýn verimliliðini artýrýyor. Evreka 360, Waste dashboard ve Evreka AI ürünleri ile atýk yönetim sürecini tamamen dijitalleþtirerek kullanýcý firmalar için atýk verimliliðini ve geri dönüþümü artýrmaktadýr.

OPTÝYOL

Sürdürülebilirliði lojistik süreçlerine entegre eden Optiyol, rota optimizasyonu sayesinde firmalarýn operasyonlarýný daha verimli hale getirirken yakýt tüketimi ve karbon salýmýný azaltarak çevresel etkileri en düþük seviyeye indiriyor.

BLOK-Z

Þirketlerin, enerji tüketimlerinin yenilenen enerji kaynaklarýyla eþleþtirilerek gerçek zamanlý olarak takip edilmesine olanak tanýyan GreenLink, enerji tüketiminin çevresel etkisini þeffaf biçimde ortaya koyuyor. Bu sayede þirketlerin karbon izlerini azaltma konusunda bilinçli kararlar alabilmesine ve sürdürülebilirlik raporlarýnda daha güvenilir veriler sunmasýna imkân saðlýyor.

WORKYBE

Workybe, enerji, ekipman ve takým verimliliðini üst düzeye çýkarmak için yapay zekâ destekli bir operasyonel çözümler sunan sürdürülebilirlik platformu olarak çalýþýyor. 4 binden fazla tesiste, farklý coðrafyalarda aktif olarak kullanýlan Workybe, yýllýk 198 bin ton karbon ayak izinin önlenmesini saðlýyor.

SOME CARBON

Fabrikalarýn bacasýndan çýkan karbondioksit emisyonlarýndan metanol gibi katma deðerli ürün üretilmesine olanak saðlayan Somer Carbon, karbon yönetiminin gerçekleþtirilmesine yönelik baþta demir-çelik, çimento gibi karbon kaçaðý yüksek sektörler olmak üzere risk altýndaki bütün endüstrilere servis karbon azaltým hizmeti sunuyor. Some Carbon, karbon azaltým teknolojileri ve karbon yönetim yazýlým sistemleri ile firmalarýn sürdürülebilirlik politikalarýný ve geliþim stratejilerini oluþturmalarý adýna verimli çözümler sunuyor.