Türk Telekom ve Kýzýlay'dan deprem bölgesinde sýnava girecek öðrencilere motivasyon desteði
ABONE OL

Türk Telekom CEO'su Ümit Önal, "Türk Telekom olarak, Türkiye'ye Deðer anlayýþýyla, teknolojiyi iyilik ve faydaya dönüþtüren çalýþmalarýmýzý sürdürüyoruz. Teknolojimiz ve Grup þirketlerimizden Sebit'in eðitim çözümleriyle destek sunduðumuz 100. Yýl Kütüphaneleri'nde yaklaþan sýnav yolculuklarýnda öðrencilerin yanlarýnda olmayý hedefliyoruz. Bu projelerle, geleceðimizin teminatý olan gençlerimizin eðitim hayatýnda daha güçlü adýmlar atmalarýný destekliyoruz" dedi.

Türk Telekom'un fiber altyapý, teknoloji ve WiFi desteði sunduðu, Türk Telekom'un iþtiraki Sebit'in ise dijital ve basýlý eðitim çözümleriyle katký saðladýðý ve þu ana kadar yaklaþýk 34 bin öðrencinin faydalandýðý 100. Yýl Kütüphaneleri'nin sayýsýnýn bu yýl sonunda 20'ye ulaþmasý hedefleniyor.

Türk Telekom, kurumsal sosyal sorumluluk çalýþmalarýyla teknolojiyi iyilik ve faydaya dönüþtürmeye devam ediyor. Türk Telekom'un teknoloji desteði saðladýðý 100. Yýl Kütüphaneleri'nde yer alan sýnýflarda, ortaokul ve lise öðrencileri Sebit'in ders anlatým videolarý, deneme sýnavlarý ve çözümlü sorularý ile LGS ve YKS'ye hazýrlanabiliyor. Bu kapsamda da 2 Haziran Pazar günü gerçekleþtirilecek LGS ve 8-9 Haziran'daki YKS sýnavlarýna hazýrlanan öðrencilere Kýzýlay 100.Yýl Kütüphaneleri'nde motivasyon eðitimleri düzenlendi.

Türk Telekom CEO'su Ümit Önal, "Türkiye'ye Deðer anlayýþýyla geliþtirdiðimiz sosyal sorumluluk projelerimizde, teknolojiyi iyilik ve faydaya dönüþtürmeye devam ediyoruz. Kýzýlay ile gerçekleþtirdiðimiz iþ birliðiyle deprem bölgesindeki 100. Yýl Kütüphaneleri'nde öðrencilere eðitim ve teknoloji desteði saðlamaktan dolayý mutluluk duyuyoruz. 100. Yýl Kütüphaneleri'ndeki sýnýflara fiber altyapý ve teknoloji desteðimizin yanýnda, eðitim alanýnda öncü çalýþmalar gerçekleþtiren iþtirakimiz Sebit'in çözümlerini sunuyoruz. Bölgede, lise ve üniversite sýnavlarýna hazýrlanan öðrenciler, Sebit'in dijital ve basýlý eðitim çözümleri ile sýnavlarýna hazýrlýklarýný sürdürebiliyor, konu tekrarý yapabiliyor ve ilgili konulara yönelik test çözebiliyorlar. Gençlerimizin yaklaþan sýnav yolculuklarýnda yanlarýnda oluyor ve onlarýn baþarýlarýna katkýda bulunuyoruz. Bu projelerle, geleceðimizin teminatý olan gençlerimizin eðitim hayatýnda daha güçlü adýmlar atmalarýný destekliyoruz" dedi.

KÜTÜPHANELERDEN 34 BÝN ÖÐRENCÝ YARARLANDI, YIL SONUNA KADAR KÜTÜPHANE SAYISININ 20'YE ULAÞMASI HEDEFLENÝYOR

YKS ve LGS sýnavýna hazýrlanan öðrenciler, motivasyon eðitimleri kapsamýnda uzman eðitmenler ile bir araya geldi. Gerçekleþen motivasyon eðitimleri kapsamýnda; "Sýnav Kaygýsý ve Baþ Etme Yöntemleri", "Sýnav Stratejileri", "Sýnava 1 Hafta Kala Neler Yapýlmalý?", "Stres Yönetimi, "Sosyal ve Duygusal Beceriler" gibi baþlýklar ele alýndý. Eðitimlere sýnava girecek olan öðrencilerin yaný sýra veliler de katýlýrken, sýnav sürecinde çocuklarýna nasýl destek olabilecekleri ile ilgili tavsiyeleri uzmanlardan dinledi. Düzenlenen eðitimlerinin yaný sýra konteyner kentlerde oluþturulan eðlence ve oyun alanlarý sayesinde ise öðrenciler, sýnavlara kýsa bir süre kala streslerini atarak motivasyonlarýný artýrma þansý yakaladý.

Türk Telekom ve iþtiraki Sebit ile Kýzýlay'ýn iþ birliðinde ilk adýmý Hatay'da atýlan ve ardýndan Kahramanmaraþ, Adýyaman, Osmaniye, Malatya ve Gaziantep'te kurulan 100. Yýl Kütüphaneleri'nden yaklaþýk 34 bin öðrenci yararlanýrken, kütüphane sayýsýnýn yýl sonunda 20'ye ulaþmasý hedefleniyor.