Türk Telekom'un siber güvenlik hizmetleri uluslararasý tescil aldý
ABONE OL

Türk Telekom, uluslararasý sertifikasyon kuruluþu CREST tarafýndan üç baþlýkta akredite olan ilk kurum olduðunu bildirdi. Türk Telekom Pazarlama ve Müþteri Deneyimi Genel Müdür Yardýmcýsý Zeynep Özden, "Türk Telekom olarak, ulusal güvenliðin önemli bir unsuru olarak gördüðümüz siber güvenlik alanýnda küresel standartlarý karþýlamaktan ve Türkiye'de bu alanda öncü olmaktan gurur duyuyoruz" dedi.

Türk Telekom, International Data Corporation (IDC) tarafýndan yayýnlanan Türkiye Siber Güvenlik Pazar Analizi Raporu'na göre Siber Güvenlik Hizmetleri Kategorisi'nde 3 yýldýr üst üste 'Pazar Lideri' konumunu sürdürüyordu. CREST Sertifikasýyla siber güvenlik alanýndaki yetkinliðini de tescillenmiþ olan Türk Telekom; CREST'ten müþterilerine kesintisiz test servisi sunduðu penetration test ve red team (Pen Test) hizmeti, siber olay müdahale ve danýþmanlýk hizmeti CSIR ve yeni nesil (NextGen) siber güvenlik merkezi ile akredite olarak sertifika aldý. Bu kapsamda Türk Telekom, Blue Team hizmetleri ile Türkiye'de ilk kez uçtan uca servis veren kurum olurken, Türkiye'nin ilk Next Generation Security Operation (NextGen) özelliðine sahip siber güvenlik merkezi olduðu belgeledi.

"TÜRKÝYE'DE BU ALANDA ÖNCÜ OLMAKTAN GURUR DUYUYORUZ"

Türk Telekom Pazarlama ve Müþteri Deneyimi Genel Müdür Yardýmcýsý Zeynep Özden, "Ulusal güvenliðin önemli bir unsuru olarak gördüðümüz siber güvenlik alanýnda küresel standartlarý karþýlamaktan ve Türkiye'de bu alanda öncü olmaktan gurur duyuyoruz. Yerli ekosistemi destekleyen çalýþmalarýmýzý sürdürürken, ürün ve hizmetlerimizi her geçen gün artan siber ataklara karþý yeniliyoruz. 'Kritik altyapýlarda yerli ve milli ürün kullanma' vizyonu ile en kritik ve maliyeti en yüksek ürünlerin yerlileþtirilmesi noktasýnda yatýrýmlarýmýz da devam ediyor. Siber güvenlik, veri merkezi ve bulut biliþim gibi çözümlerimizle iþletmelerin dijitalleþmesine öncülük ederken, akýllý kent projeleri gibi yenilikçi teknolojileri hayatýn içine alýyoruz. Uluslararasý bir akreditasyon ve sertifikasyon kuruluþu CREST tarafýndan Türkiye'de üç baþlýkta akredite edilen ilk kurum olarak, müþterilerimize en yüksek güvenlik seviyesinde hizmet sunmaya devam edeceðiz" diye konuþtu.