Türkiye düþmaný Cem Özdemir þaþýrtmadý! Merih Demiral'ýn gol sevincinden rahatsýz oldu
ABONE OL

EURO 2024 Avrupa Futbol Þampiyonasý'nda A Milli Takýmýmýzýn Avusturya'yý 2-1 yendiði mücadelenin yankýlarý sürüyor.

Merih Demiral'ýn ikinci golden sonra yaptýðý bozkurt iþareti, Avrupa'yý rahatsýz etti.

UEFA tarafýndan baþlatýlan soruþturmanýn ardýndan Alman Ýçiþleri Bakaný Nancy Faeser, "Türk aþýrý saðcýlarýn iþaretlerinin bizim stadyumlarýmýzda yeri yok. Avrupa Futbol Þampiyonasý'ný ýrkçýlýk için bir platform olarak kullanmak kabul edilemez. UEFA'nýn olayý araþtýrmasýný ve yaptýrýmlarý deðerlendirmesini bekliyoruz." ifadelerini kullanmýþtý.

UEFA CEZA VERMELÝ

Faeser'in ardýndan bu kez de Türkiye'ye düþmanlýðý ile bilinen Almanya Gýda ve Tarým Bakaný Cem Özdemir'den, konuyla ilgili bir paylaþým geldi.

UEFA'yý etiketleyen paylaþýmýnda Özdemir, "Bu mesaj aþýrý saðcýdýr, terörü ve faþizmi temsil eder. UEFA ceza vermelidir." ifadelerini kullandý. Özdemir'in paylaþýmý, kýsa sürede Türk vatandaþlarýnýn tepkisine neden oldu.

NE OLMUÞTU?

2024 Avrupa Futbol Þampiyonasý'nda (EURO 2024) A Milli Futbol Takýmý, son 16 turunda Avusturya'yý 2-1 maðlup ederek çeyrek finale yükseldi.

Türkiye adýna golleri kaydeden Merih Demiral, gol sevincinde bozkurt iþareti yapmasý nedeniyle bugün UEFA soruþturma baþlattý.

UEFA'dan yapýlan açýklamada, 26 yaþýndaki futbolcunun uygunsuz davranýþlarý nedeniyle UEFA Disiplin Yönetmeliði'nin 31(4) maddesi uyarýnca soruþturma açýldýðý ifade edildi.