Türkiye, hayırsever işadamı Ahmet Keleşoğlu’nu kaybetti
ABONE OL
Hayırsever işadamı Ahmet Keleşoğlu, İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Selçuk ve As Ecza Deposu’nun sahibi ve Aksel Holding Yönetim Kurulu Başkanı olan işadamı Ahmet Keleşoğlu 91 yaşındaydı. Tansiyon rahatsızlığı olan Keleşoğlu, iki aydır İstanbul Amerikan Hastanesi’nde tedavi görüyordu. Ermenek doğumlu olan Keleşoğlu aralarında Necmettin Erbakan Üniversitesi Eğitim Fakültesi ile eğitim, kültür, sağlık, turizm alanındaki projeleri ve yardım amaçlı büyük maddi ve manevi destekleriyle biliniyordu. Keleşoğlu için bugün İstanbul Altunizade’deki şirket merkezinde saat 13.00’da tören düzenlenecek. Keleşoğlu yarın ise Konya’da Mürşitpınar Camisi’nde kılınacak cenaze namazının ardından Musalla Mezarlığı’na defnedilecek.
 
Keleşoğlu kimdir?
 
1924 Karaman Ermenek doğumlu olan Ahmet Keleşoğlu, 1958 yılında Konya’da Selçuk Ecza Deposu’nu kurarak, ticaret hayatına atıldı. Keleşoğlu, Anadolu Selçukluları’nın merkezi Konya’da kurulan şirkete, hem Selçuklular’a bir saygı işareti olarak hem de bu ismin uğur getireceği inancıyla Selçuk Ecza Deposu adını verdi. O tarihte Konya’da eczane sayısı sadece 17 idi. Türkiye genelinde ise 1.100 civarında eczane bulunuyordu. 
 
5 bin çalışanı bulunuyor
 
Selçuk Ecza Deposu bugün 5 bin çalışanı ile Türkiye çapında yaklaşık 20 bin eczaneye hizmet veriyor. Keleşoğlu 1980’de ise ilaç fabrikası İbrahim Etem Ulagay’a ortak oldu ve Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı üstlendi. 1987 yılında ikinci dağıtım kanalı olan As Ecza Deposu’nu kurdu. 1995’te turizm ve inşaat sektörüne girerek ülke turizmine katkıda bulunacak önemli yatırımlara da imza attı. Bunların başında Ermenek ilçesinin sosyal yaşamına ve turizmine önemli katkıları olan ‘Ermenek Selçuklu Oteli’ ile Kemer-Tekirova’daki 1.020 yataklı ‘Club Hotel Phaselis Rose’ geliyor. 
 
Ahmet Keleşoğlu aynı zamanda Ermenek ve Çevresi Kültür ve Sosyal Dayanışma Vakfı’nın da Mütevelli heyeti üyesiydi. Vakfın Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Keskin Color Yönetim Kurulu Başkanı olan Reşit Keskin, Keleşoğlu’nun babasının çocukluk arkadaşı olduğunu belirterek “Çok üzüldük. Ben aynı zamanda Selçuk Ecza’da da yönetim kurulu üyesiyim. Çok yardımsever ve müthiş bir insandı. Ermenek’te kalacak otel yoktu. Belediye Başkanı’nın ricasını kırmadı otel yaptı. Cami ve kültür merkezi yaptı” dedi. Keskin “Mütevazi ve iyiliksever bir insandı. Çok canayakın, kapısı herkese açıktı” diye konuştu.
 
Türkiye’nin en büyük 3. bağışçısı
 
TBMM Üstün Hizmet Ödülü sahibi olan Ahmet Keleşoğlu, okul, cami gibi pek çok hayrın da sahibiydi. Kurduğu Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu Vakfı bugüne kadar birçok okul, cami ve kültür merkezi yaptı. Ahmet Keleşoğlu vefatından önce Selçuk Ecza Deposu’nun da yüzde 51 hissesini bu vakfa bağışladı. Vakıf Ermenek’te geçen yıl yaşanan maden kazası sonrası da önemli bir görev üstenerek vefat eden 18 madencinin çocuklarının eğitimleri boyunca masraflarını üstlendi. Vakfı 2009 yılında kurulmuş olmasına rağmen, Türkiye’nin en büyük ilk 3 vakfı arasına girmeyi başardı.  Vakfın bugüne kadar yaptığı hizmetler arasında Altunizade Hafize Özal İlköğretim Okulu, Üsküdar’da Anadolu Lisesi, İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi derslikleri ve laboratuarların yenilenmesi, Ümraniye’de ilköğretim okulu, Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Multimedya ve Araştırma Merkezi, Sarıgazi’de 2 okul, Selçuklu’da kültür merkezi. Ermenek’te cami, Konya Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi de bulunuyor.