Türkiye Saðlýk Vadisi kuruluyor! Bakan Koca'dan ''Hayýrlý olsun'' paylaþýmý
ABONE OL

Kararname, Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan imzasýyla yayýmlandý.

Kararnameye göre, saðlýk alanýndaki eðitim, araþtýrma, geliþtirme, biyoteknoloji ve biliþim kapasitesinin artýrýlmasý kapsamýnda, ilaç ve týbbi teknolojiler alanýnda AR-GE, klinik araþtýrmalar ve üretim hazýrlýk aþamalarýný içeren entegre bir saðlýk sisteminin oluþturulmasý için gerekli faaliyetleri yürütmek, bünyesindeki prototip üretim alanlarý, büyük veri araþtýrmalarý merkezi ile mükemmeliyet merkezlerinde giriþimciler, araþtýrmacýlar, akademisyenler baþta olmak üzere sektör temsilcilerine hizmet sunmak ve bu amaçla Türkiye Saðlýk Vadisi adýyla belirlenen alaný iþletmek ve yönetmek üzere Türkiye Saðlýk Enstitüleri Baþkanlýðý (TÜSEB) tarafýndan bir þirket kurulacak.

- SAÐLIK BAKAN KOCA'DAN "HAYIRLI OLSUN" PAYLAÞIMI

Saðlýk Bakaný Fahrettin Koca, Saðlýk Vadisi'nin kuruluþuyla ilgili karara iliþkin sosyal medya hesabýndan yaptýðý paylaþýmda þunlarý kaydetti:

"Bugün yayýmlanan Resmi Gazete ile Saðlýk Vadisi projesinin hayata geçirilmesi konusundaki en ileri adým Sayýn Cumhurbaþkanýmýzýn imzasýyla atýldý. 'Saðlýk, bilim ve teknolojileri alanýnda istikbalimiz için söyleyecek sözüm, yapacak iþim var' diyen herkesi kuþatacak bir ekosistem kuruluyor. Yerelleþme hýzlanacak, dýþa baðýmlýlýk azalacak. Hepsi, önce kendine yeten sonra ihtiyaç duyanlara yardým edebilen güçte bir Türkiye için. Büyük baþlangýç ülkemize hayýrlý olsun."

  • Türkiye Saðlýk Vadisi
  • Cumhurbaþkanlýðý Kararnamesi
  • Resmi Gazete