Türkiye Sarýkamýþ'ta ''Þühedanýn Ýzinde'' yürüdü
ABONE OL

Türkiye'nin birçok ilinden ve yurt dýþýndan genç, yaþlý çok sayýda vatandaþ, sabahýn erken saatlerinde "Þühedanýn Ýzinde" temasýyla düzenlenen anma etkinliðine katýlmak üzere, Sarýkamýþ ilçesinin Soðanlý ve Allahuekber Daðlarý arasýndaki Kýzýlçubuk Zirvesi'nde bir araya geldi.

Kars merkez ve Sarýkamýþ ilçesinden, otobüslerle zirveye ulaþan vatandaþlar, ellerinde Türk bayraklarýyla yürüyerek toplanma alanýnda buluþtu.

Enver Paþa komutasýndaki Osmanlý ordusunun, 1. Dünya Savaþý'nda Rus iþgali altýndaki topraklarý kurtarmak için baþlattýðý Sarýkamýþ Harekatý'nýn 107. yýlý anma etkinlikleri kapsamýnda düzenlenen þehitleri anma programýna, soðuk havaya raðmen vatandaþlar yoðun ilgi gösterdi.

Programa, Gençlik ve Spor Bakaný Mehmet Muharrem Kasapoðlu, Milli Savunma Bakaný Hulusi Akar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakaný Derya Yanýk, Genelkurmay Baþkaný Orgeneral Yaþar Güler, Kara Kuvvetleri Komutaný Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutaný Oramiral Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutaný Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Kars Valisi ve Belediye Baþkan Vekili Türker Öksüz, kolordu komutanlarý, AK Parti Kars milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kýlýç ile çevre illerin valileri, belediye baþkanlarý da katýldý.

Mehmetçik, toplanma alaný çevresindeki daðlarda dev Türk bayraklarý açtý, fedakar ecdadý anmak için bir araya gelen vefakar gençler de güvenlik güçleriyle hatýra fotoðrafý çektirdi.

Eski asker kýyafetleri giyen bir grup da yere serdikleri seccadeler üzerinde namaz kýlýp þehitleri yad etti.

Öte yandan toplanma alanýnda çadýr kuran Kýzýlay ekipleri, vatandaþlara çay, çorba gibi çeþitli ikramlarda bulundu.

- Binlerce kiþi ellerinde Türk bayraklarýyla yürüdü

Ellerinde Türk bayraklarý bulunan binlerce kiþi, burada Kur'an-ý Kerim okuyup tekbir ve salavatlar getirerek þehitler için dua ettikten sonra soðuk havada Ay-Yýldýzlý Tören Alaný'na doðru yürüyüþe geçti.

Katýlýmcýlar, ellerinde Türk bayraklarýyla jandarmanýn geniþ güvenlik önlemi aldýðý 4,5 kilometrelik güzergahtaki yürüyüþün ardýndan tören alanýna ulaþtý.

Yürüyüþün son noktasý olan bu alanda Kur'an-ý Kerim tilaveti sonrasý þehitler için dua edilecek.

- "Çelik Kanatlar" tören sonrasý gösteri yapacak

Atatürk Anýtý'na çelenk sunulup þehitler için saygý atýþý yapýlacak tören alanýnda, bir subay tarafýndan Sarýkamýþ Harekatý'nýn tarihi anlatýlacak.

Bakanlar Kasapoðlu, Akar ve Yanýk'ýn konuþma yapmasý beklenen anma etkinliði sonunda, Türk Kýzýlay tarafýndan katýlýmcýlara yemek ikramýnda bulunulacak.

Etkinliðin sonunda helikopterlerin de yer aldýðý "Çelik Kanatlar", tören alaný üzerinde gösteri yapacak.