Türkiye uzay ve roket sektörü buluþuyor
ABONE OL

Türksat AÞ'den yapýlan açýklamaya göre, Türk uzay ve roket sektörünün önde gelen isimlerini üniversiteli gençlerle buluþturmak amacýyla baþlatýlan Gebze Teknik Üniversitesi Uzay Günleri, bu yýl "Uzay Günleri-Artemis" adýyla ve Türksat'ýn ana iletiþim desteðiyle gerçekleþtirilecek.

Yarýn baþlayacak etkinlik, cuma günü de devam edecek.

Bu yýl savunma sanayisi firmalarýndan da üst düzey konuþmacýlarýn yer alacaðý Gebze'deki etkinlikte, Türkiye Uzay Ajansý Baþkaný Serdar Hüseyin Yýldýrým, kurumun Ay çalýþmalarýna iliþkin güncel geliþmeleri anlatacak.

Türksat Genel Müdür Yardýmcýsý Selman Demirel'in, þirketin uydu tarihçesini ve son geliþmeleri paylaþacaðý etkinlikte, TÜBÝTAK SAGE Enstitü Müdürü Gürcan Okumuþ da Cumhuriyet dönemi savunma sanayisi ve SAGE'nin çalýþmalarýna iliþkin bilgi verecek.

Panelde, DELTA V Genel Müdürü Arif Karabeyoðlu, ROKETSAN Ýleri Sistemler ve Teknolojiler Genel Müdür Yardýmcýsý Sartuk Karasoy, TÜBÝTAK UZAY HALE Projesi Baþuzman Araþtýrmacý Banu Çiçek Aydýn da roket sistemleri alanýnda yaþanan geliþmelere iliþkin açýklamalarda bulunacak.

Gebze Teknik Üniversitesi Kongre Salonu'nda gerçekleþecek etkinlikte, Gökmen Uzay Havacýlýk Eðitim Merkezi Genel Müdürü Halit Mirahmetoðlu, Plan-S Genel Müdür Yardýmcýsý Özdemir Gümüþay da konuþmalar yaparak, üniversiteli mühendis adaylarýyla bir araya gelecek.