Türkiye’de Osetya Kültür Günleri
ABONE OL
Bu kapsamda ünlü Osetya dans grubunun konseri, milli giysiler defilesi ve Osetya mutfağından örneklerin sunumu gerçekleştirilecek.
 
Ajans kaynağı konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Festivalin en önemli olayı 19.yüzyılın ikinci yarısında yurdunu terkeden Osetlerin torunları için ilk defa Devlet Akademik Nişanına Sahip “Alan” Halkların Dostluğu Dans Grubu’nun sahne alacak olmasıdır. Türkiye’deki Osetya diasporası uzun zamandır bu efsanevi grubun sahne almasını bekliyordu” ifadelerine yer verdi. Etkinliklerin bir başka önemli olayı ise Rusya’nın emektar kültür elçisi İzolda Gogiçaeva’nın ustalığı ile hazırlanan Kuzey Kafkasya milli kıyafetlerinin sergileneceği “Antik Sanatın Yeni Dönemi” adı verilen tiyatro defilesi olacak. Ulusal mutfağın özellikleri ise Osetya’da tanınan Türk vatandaşı restoran işletmecisi Valeriy Abiev tarafından tanıtılacak.
 
Misafirler Türkiye’deki Osetya Kültür Günleri kapsamında Osetya el sanatlarının kimliği ve çeşitliliğini görebilecekler. Gösterim için özel olarak milli kıyafetli kuklalar, eşi benzeri olmayan müzik aletleri, Osetya bira bardakları ve Osetya süslemeleri gönderilecek.
 
Rusya'nın Sesi