Türkiye'den Ýran'a ''Akýncý ÝHA'' desteði! Bakan Uraloðlu: Ýlk etapta helikopterin sinyal verip vermediðini takip ettik
ABONE OL

Uraloðlu, Karayollarý Genel Müdürlüðü bünyesinde kurulan Karayollarý 100. Yýl Kütüphanesi'nin açýlýþ töreninin ardýndan, Ýran Cumhurbaþkaný Reisi ve beraberindekilerin helikopter kazasýnda hayatýný kaybetmesine iliþkin deðerlendirmede bulundu.

Olayýn ilk duyulduðu andan itibaren süreci takip ettiklerini bildiren Uraloðlu, "Ýran, deniz ve hava arama-kurtarma sorumluluk sahamýz içinde bulunuyor. Bütün hava ve deniz araçlarýnýn sinyallerini de takip ediyoruz. Ýlk etapta helikopterin bir sinyal verip vermediðini takip ettik. Ýran tarafýyla hemen irtibata geçtik. Onlar da bizimle irtibata geçti ama maalesef muhtemelen sinyal sisteminin kapalý olduðu veya helikopterde o sinyal sisteminin olmadýðý görüldü. Mutlaka o sinyaller bize düþerdi ama düþmedi." diye konuþtu.

Uraloðlu, Ýran'dan alýnan bilgilerle ilk etapta Milli Savunma ve Ýçiþleri bakanlýklarý, Genelkurmay ile Afet ve Acil Durum Yönetimi baþkanlýklarýyla gerekli iþbirliðiyle sürece katký saðlamaya çalýþtýklarýna dikkati çekerek, þunlarý kaydetti:

"En son aldýðýmýz haber, oradaki Akýncý ÝHA'nýn tespiti üzerine maalesef helikopterdekilerin tamamýnýn öldüðü yönünde. Bu kazalar gerçekten üzücü. Bundan, hava güvenliðinin, seyrüsefer araçlarýnýn emniyetinin ne kadar kýymetli olduðu, hava þartlarýnýn her þeye raðmen mutlaka dikkate alýnmasý gerektiði noktasýnda sonuçlar çýkarabiliriz. Sayýn Reisi'ye Allah'tan rahmet, Ýran halkýna baþsaðlýðý diliyorum."

Uraloðlu, olayda suikast ihtimali olup olmadýðýna iliþkin soru üzerine ise bu konuda yorum yapmak için erken olduðunu, hava sisli olduðu için ilk etapta kaza gibi göründüðünü söyledi.