Türkiye'den iþgalci Ýsrail'in okul katliamýna sert tepki: Çocuklarý hedef aldýðýnýn bir baþka kanýtýdýr
ABONE OL

Dýþiþleri Bakanlýðý, Ýsrail'in Gazze'de Birleþmiþ Milletler (BM) bünyesindeki El-Fahura Okulu'na yaptýðý saldýrýyý kýnadý.

Bakanlýktan yapýlan açýklamada, Ýsrail'in, Gazze'de BM bünyesinde bulunan El-Fahura Okulu'na yaptýðý ve "onlarca masum Filistinli çocuðu katlettiði saldýrýnýn" en þiddetli biçimde kýnandýðý bildirildi.

Ýsrail'in bu saldýrýsýnýn, "Gazze'de doðrudan sivil halký ve özellikle çocuklarý kasýtlý ve insafsýz biçimde hedef aldýðýnýn bir baþka kanýtý" olduðu belirtilen açýklamada, "Gazze'de, son beþ haftada Ýsrail'in ellerinde hayatýný kaybeden kadýn ve çocuklarýn sayýsý insanlýk için bir utanç kaynaðýdýr. Ýsrail'in, iþlediði bu aðýr suçlarla hukuku ve tüm insani deðerleri ayaklar altýna almasýna uluslararasý toplum daha fazla göz yummamalýdýr." ifadelerine yer verildi.

Açýklamada, þunlar kaydedildi:

"Ýnsanlýk tarihine þimdiden kara bir leke olarak geçen bu katliamlarýn sorumlularý, yarattýklarý bu tarifsiz acýnýn hesabýný yargý önünde mutlaka vereceklerdir. Gazze'de derhal koþulsuz ve kalýcý ateþkes ilan edilmesi þarttýr. Uluslararasý camianýn vicdan sahibi her üyesini bu doðrultuda gereken adýmlarý atmaya çaðýrýyoruz."

Ýsrail ordusu Gazze Þeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampý'nda, UNRWA bünyesindeki, çok sayýda kiþinin sýðýndýðý El-Fahura Okulu ile Gazze Þeridi'nin kuzeyindeki Beyt Lahiya beldesindeki Tel ez-Zater Okulu'nu bombalamýþtý.

Ýsrail saldýrýsýnda çok kiþinin öldüðü ve yaralandýðý bildirilirken, okul koridorlarýnda kalan cenazeleri çýkarmada büyük zorluklarýn yaþandýðý aktarýlmýþtý.

  • Türkiye-Ýsrail iliþkileri
  • Türkiye-Mýsýr iliþkileri
  • BM El-Fahura Okulu saldýrýsý