Dýþiþleri duyurdu! Lübnan'dan tahliyeler yarýn baþlýyor
ABONE OL

Dýþiþleri Bakanlýðý, Lübnan'dan ayrýlmak üzere baþvuran Türk vatandaþlarýnýn deniz yoluyla tahliyesinin yarýn yapýlacaðýný bildirdi.

Bakanlýktan yapýlan yazýlý açýklamada, Lübnan'dan ayrýlmak üzere baþvuran Türk vatandaþlarýnýn deniz yoluyla tahliyesinin yarýn yapýlacaðý, bu çerçevede Türk Deniz Kuvvetlerine ait iki geminin bugün Beyrut'a doðru yola çýkmasýnýn öngörüldüðü belirtildi.

Açýklamada þunlar kaydedildi:

"Gemilerimizin toplam kapasitesi yaklaþýk 2 bin yolcudur. Tahliye iþlemiyle ilgili detaylar bugüne kadar Konsolosluk Çaðrý Merkezimizle temasa geçmiþ olan vatandaþlarýmýzla ayrýca paylaþýlacaktýr. Gerekmesi halinde tahliye iþlemleri izleyen günlerde devam edecektir. Vatandaþlarýmýzýn ülkemize varýþlarýnda olabilecek ihtiyaçlarýnýn karþýlanmasýna yönelik hazýrlýklar tamamlanmýþtýr. Tahliye için görevlendirilen gemilerimiz, ayrýca insani yardýmlarýmýzý da Lübnan'a nakledeceklerdir."

- LÜBNAN'DA BAKANLIKTAKÝ KAYITLI VATANDAÞ SAYISI 14 BÝN

Dýþiþleri Bakanlýðý kaynaklarýndan edinilen bilgiye göre, "Lübnan'dan tahliye edilmek üzere 2 bin kiþi kapasiteli iki gemi" bugün Mersin'den Beyrut'a gidecek.

Kaynaklar, Lübnan'dan tahliye edilmek isteyen Türk vatandaþlarýndan baþvurularý topladýklarýný ve 2 bin 500 kiþinin baþvuru yaptýðýný bildirdi.

Baþvuru yapan tüm vatandaþlarla daha sonra tekrar temas kurulduðunu aktaran kaynaklar, tahliye konusundaki son kararlarýný sorduklarýný belirtti.

Kaynaklar, gelen yanýtlar sonrasý "toplam 2 bin kapasiteli" iki geminin bu aþamada yeterli olacaðýnýn anlaþýldýðý, toplanma alanlarý ve saati ilgili bilginin vatandaþlara mesaj yoluyla iletileceði ve gemilerin Mersin'den Beyrut'a bugün gideceðini kaydetti.

"Yarýn vatandaþlarýmýz gemilere binecek ve ülkemize dönecekler. Türkiye'de ilk etapta ihtiyaç duyabilecekleri barýnma gibi ihtiyaçlarý için ilgili kurumlarýmýz hazýrlýklarý yaptý." ifadesini kullanan kaynaklar, Lübnan'da bakanlýktaki kayýtlý vatandaþ sayýsýnýn 14 bin olduðunu belirtti.

Baþkan Erdoðan'dan Orta Doðu uyarýsý: Sinsi bir plan uygulamaya konuldu

Türkiye'den Lübnan'a insani yardým desteði

Gazze ve Lübnan itirafý