Türkiye'den SÝHA açýklamasý: 3. taraflarla farklý deðerlendirmeler sonucu kaybedildi
ABONE OL

Dýþiþleri Bakanlýðý, Türkiye'nin Suriye'de terörle mücadele operasyonu sýrasýnda bir silahlý insansýz hava aracý (SÝHA) kaybedilmesiyle ilgili, "Söz konusu hadise, devam etmekte olan operasyonun icrasýný ve tespit edilen hedeflerin vurulmasýný hiçbir þekilde etkilememiþtir." açýklamasýný yaptý.

DIÞÝÞLERÝ BAKANLIÐI: SÝHA 3. TARAFLARLA FARKLI DEÐERLENDÝRMELER SONUCU KAYBEDÝLDÝ

Bakanlýk tarafýndan, Türkiye'nin Irak ve Suriye'de PKK/YPG terör hedeflerine yönelik operasyonlarý hakkýnda yazýlý açýklama yapýldý.

Açýklamada, 1 Ekim'de Ankara'da gerçekleþen terör saldýrýsý sonrasýnda Türkiye'nin meþru müdafaa haklarý doðrultusunda Irak ve Suriye'de PKK/YPG terör hedeflerine yönelik olarak Türk Silahlý Kuvvetleri ve MÝT tarafýndan kapsamlý operasyonlar baþlatýldýðý belirtildi.

Bu çerçevede dün, Suriye'nin kuzeyindeki Tel Rýfat, Cizire ve Derik bölgeleri baþta olmak üzere bölücü terör örgütüne ait çok sayýda hedefin imha edildiðine iþaret edilen açýklamada, þunlar kaydedildi:

"Operasyon esnasýnda üçüncü taraflarla iþletilen çatýþmasýzlýk mekanizmasýndaki farklý teknik deðerlendirmeler nedeniyle bir SÝHA kaybedilmiþtir. Ýlgili taraflarla çatýþmasýzlýk mekanizmasýnýn daha etkin iþletilmesi yönünde gerekli tedbirler alýnmaktadýr. Söz konusu hadise, devam etmekte olan operasyonun icrasýný ve tespit edilen hedeflerin vurulmasýný hiçbir þekilde etkilememiþtir."

Açýklamada, Irak'ta yapýldýðý gibi, terör örgütünün Suriye'de geliþtirdiði tüm yetenek ve gelir kaynaklarýnýn sistemli bir þekilde yok edilmeye devam edileceði vurgulandý.