Türkiye'nin en büyük çocuk oyun alaný: Sincan Park hizmete açýldý
ABONE OL

Yenikent Mahallesi'ndeki parkýn açýlýþý için düzenlenen programda konuþan Sincan Belediye Baþkaný Murat Ercan, parkýn yapýmýnýn 4 yýl sürdüðünü söyledi.

Bölgenin bataklýk nedeniyle sineklerin üreme merkezi olduðunu belirten Ercan, "Hayallerimiz bize bataklýðý bir cennet bahçesine dönüþtürmeye itti. Burasý bir akýllý parktýr. Bir düðmeyle bir kiþi tüm sulama ve aydýnlatma sistemlerini harekete geçirebiliyor. Bu parka normalde aylýk 1 ila 1,5 milyon lira su parasý gelmesi gerekiyordu. Biz buraya yaptýðýmýz akýllý sulama sistemiyle, suyu heba etmeden tekrar kullanarak suya bir kuruþ para ödemeyeceðiz. Akýllý aydýnlatma sistemi ile de normalde gelmesi gereken enerji maliyetinin yüzde 25-30'u kadarý gelecek." dedi.

"TÜRKÝYE'NÝN EN BÜYÜK ÇOCUK OYUN ALANI VAR"

Parkýn çevresinin 5 kilometre olduðunu dile getiren Ercan, parka 600'ü meyve, 7 bini yetiþkin olmak üzere toplam 20 bin aðaç diktiklerini ifade etti.

Ercan, çocuk oyun alanýnýn 5 bin metrekareden oluþtuðunu belirterek þunlarý kaydetti:

"Türkiye'nin en büyük çocuk oyun alaný var. 70'e yakýn farklý oyun grubu var. Ýçinde bisiklet, yürüyüþ ve fayton yollarý var. Biz onlarý elektrikli fayton ve tren þeklinde kuruyoruz. Basketbol, voleybol, halý saha, tenis kortu yer alýyor. Yani sporun da merkezidir. 300 bin metrekarenin 185 bin metrekaresi yeþil alandan oluþuyor. Etkinlik alaný 8 bin metrekaredir. Burasý tapu kaydý olmayan bir bataklýk alanýydý. Buranýn ilk önce Hazine ve Milli Emlak adýna tescili saðlandý. Tescilden sonra bize tahsisi için Bakanlýðýn izin vermesi gerekiyordu. Bu süreçte dönemin Çevre, Þehircilik ve Ýklim Deðiþikliði Bakaný Sayýn Murat Kurum'un bize çok desteði oldu. Kendisine teþekkür ediyorum. Çok büyük ve külfetli bir iþti. Emeði geçen herkese teþekkür ediyorum."

AK Parti Genel Baþkan Yardýmcýsý Ömer Ýleri, MHP Genel Baþkan Yardýmcýsý ve Ankara Milletvekili Yaþar Yýldýrým, AK Parti Ankara Ýl Baþkaný Hakan Han Özcan, AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Fethan Baykoç da açýlýþta yaptýklarý selamlama konuþmalarýnda, parkýn hayýrlý olmasý temennisinde bulundu ve burayý kente kazandýran Ercan'a teþekkür etti.

Konuþmalarýn ardýndan yapýlan duayla parkýn açýlýþý gerçekleþtirildi. Açýlýþ etkinlikleri, saat 19.00'daki Manga konseriyle sona erecek.