Türkiye'nin yeni Belgrad Büyükelçisi Aksoy güven mektubunu sundu
ABONE OL

Vucic, baþkent Belgrad'daki Sýrbistan Sarayý'nda Türkiye'nin yaný sýra Meksika, Hollanda ve Bulgaristan'ýn yeni büyükelçilerini kabul etti.

Aksoy'un güven mektubunu teslim etmesinin ardýndan konuþan Vucic, yeni büyükelçiye görevinde baþarýlar dileyerek Sýrbistan ve Türkiye arasýnda yüksek seviyede devam eden iliþkilerden duyduðu memnuniyeti ifade etti.

Vucic, iki ülke arasýndaki siyasi diyaloðun yaný sýra karþýlýklý saygý ve güven atmosferinin bölge istikrarýna katkýda bulunduðunu ifade ederek güçlenen ekonomik iþ birliðinden de ayrýca memnun olduðunu belirtti.

Türk þirketlerinin özellikle Sýrbistan'ýn az geliþmiþ bölgelerinde yatýrým yapma ilgisini memnuniyetle karþýladýðýný söyleyen Vucic, yakýn zamanda Sýrbistan-Türkiye Yüksek Düzeyli Ýþ Birliði Konseyi oturumunun yapýlmasý temennisinde bulundu.

Büyükelçi Aksoy da göreve baþlamasýndan kýsa bir süre sonra güven mektubunu sunma imkaný bulduðu için Cumhurbaþkaný Vucic'e teþekkür ederek Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn selamlarýný ve en iyi dileklerini iletti.

Ýki ülke iliþkilerinin mükemmel bir seviyede olduðunu ve böyle bir dönemde görev yapacak olmaktan büyük memnuniyet duyduðunu belirten Aksoy, baþta ekonomi ve ticaret olmak üzere Türkiye-Sýrbistan iliþkilerini her alanda daha da geliþtirmek için çalýþacaðýný ifade etti.

Aksoy, gelecek dönemde gerçekleþtirilecek üst düzey temaslar için hazýrlýklara þimdiden baþladýklarýný söyleyerek iki ülke dostluðunun bölgenin istikrar ve refahýna katký saðladýðýný kaydetti.

Büyükelçi Aksoy ayrýca ülkede Boþnak nüfusun yoðun yaþadýðý Sancak bölgesinin en büyük þehri Novi Pazar'da yakýn zamanda resmi açýlýþý yapýlacak olan Türkiye Baþkonsolosluðunun iki ülke arasýnda iliþkileri taçlandýrdýðýný sözlerine ekledi.

Görüþmede ayrýca altyapý baþta olmak üzere birçok ortak projenin ele alýndýðý ifade edildi.

- HAMÝ AKSOY KÝMDÝR?

1 Nisan 1969'da doðan Hami Aksoy, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararasý Ýliþkiler Bölümünden mezun oldu.

Aksoy, yüksek lisansýný Ýngiltere'de Canterbury'deki Kent Üniversitesinde tamamladýktan sonra bir süre Ankara Üniversitesinde araþtýrma görevlisi olarak görev yaptý.

Dýþiþleri Bakanlýðýna giriþinden sonra merkezde ve yurt dýþýnda (Gümülcine Baþkonsolosluðu, Stockholm ve Londra Büyükelçilikleri) çeþitli görevlerde bulundu.

2015'teki Milano Baþkonsolosluðu görevinin ardýndan 2018-2021 yýllarý arasýnda Dýþiþleri Bakanlýðý Sözcüsü olarak görev yaptý.