Türkiye'nin yerli otomobili Togg, Muþ'ta tanýtýldý
ABONE OL

Muþ Valisi Ýlker Gündüzöz, AK Parti Muþ Milletvekili Mehmet Emin Þimþek ve Belediye Baþkaný Feyat Asya ile Ýstasyon Caddesi'nden belediye binasý önüne kadar Togg ile þehir turu attý.

Daha sonra belediye önünde tanýtýlan 49 TC 1071 plakalý "Anadolu kýrmýzýsý" rengindeki Togg'a, vatandaþlar yoðun ilgi gösterdi, cep telefonlarýyla fotoðraf çekti.

Gündüzöz, yaptýðý açýklamada, Muþ'a ilk Togg aracýnýn geldiðini söyledi.

Togg'un Muþ'a ve tüm Türkiye'ye hayýrlý olmasýný dileyen Gündüzöz, þöyle konuþtu:

"Ýnþallah Togg'un sayýlarý artacak. Milli ve yerli olan aracýmýz Muþ sokaklarýnda dolaþacak. Tamamý milli olan bu araçla gurur duyuyoruz. Aracý özellikli bir yere park ettik, Muþ Belediyesinin önüne. Bu bina 2. Abulhamit zamanýnda yapýlmýþ olan valilik binasý. Ecdadýn bize býraktýðý bir binanýn önüne, þimdi onun torunlarý, ecdada yakýþýr bir þekilde milli arabasýný yaptý."

Belediye Baþkaný Asya ise ülkeyi ve milleti heyecanlandýran Togg'u Muþ'ta görmenin mutluluðunu yaþadýklarýný belirtti.

Bu mutluluðu vatandaþlarla paylaþtýklarýný dile getiren Asya, "Türkiye'nin nereden nereye geldiðinin bir eseridir. Özellikle þehrimize, milletimize ve halkýmýza hayýrlý olmasýný temenni ediyoruz. Yol boyunca insanlarýmýzýn heyecaný, mutluluðu ve ilgisi görmeye deðerdi. Aracýn 49 TC 1071 plakalý olmasý çok anlamlýdýr." dedi.

Vatandaþlardan Ramazan Erten de "Muþ'a Togg'un geldiðini öðrendik ve görmeye geldik. Memnun kaldýk ve gurur duyduk. Togg beklentimizden daha iyiydi. 28 kilometre uzaklýktaki Kýzýlaðaç beldesinden Togg'u görmek için geldim. Çok mutlu oldum. Allah devletimize zeval vermesin." ifadelerini kullandý.

  • togg
  • yerli ve milli otomobil