Türkmenistan Milli Lideri Berdimuhammedov, TBMM Baþkaný Kurtulmuþ ile görüþtü
ABONE OL

Görüþmede, Türkiye ve Türkmenistan arasýndaki ikili ve parlamentolar arasý iliþkiler ele alýndý. Ayrýca Gazze baþta olmak üzere Filistin topraklarýndaki insanlýk dýþý saldýrýlar ve iþgal giriþimleriyle Lübnan'a yönelik Ýsrail saldýrýlarý, güncel küresel konular hakkýnda görüþ alýþveriþinde bulunuldu.

Kurtulmuþ, görüþmede, Türkmen halkýnýn milli deðeri, bilgeliði ve eserleriyle tüm Türk dünyasýnýn ýþýðý olan Mahtumkulu Firaki'nin 300. doðum günü vesilesiyle düzenlenecek forum dolayýsýyla ata yurdu olan Türkmenistan'da bulunmaktan duyduðu memnuniyeti dile getirdi.

KURTULMUÞ'TAN KARDEÞLÝK BAÐLARI VURGUSU

Türkiye ve Türkmenistan'n tarihi ve kültürel baðlara sahip iki kardeþ ülke olduðunu belirten Kurtulmuþ, kadim kardeþlik baðlarýnýn karþýlýklý saygý, anlayýþ ve ortak çýkarlar temelinde geliþmeye devam etmesi arzusunda olduklarýný söyledi.

Öte yandan, TBMM Baþkaný Kurtulmuþ, Türkmenistan Milli Lideri ve Halk Maslahatý Baþkaný Berdimuhammedov'un Arkadað Akýllý Þehri'nde foruma katýlan heyet baþkanlarý onuruna verdiði davete katýldý.