TUSAÞ'a saldýran HDP üyesi teröristle ilgili yeni bilgiler ortaya çýktý! Hepsinde yer almýþ
ABONE OL

Türk Havacýlýk ve Uzay Sanayii Anonim Þirketinin (TUSAÞ) Kahramankazan'daki yerleþkesine yönelik terör saldýrýsýna katýldýðý açýklanan Mine Sevjin Alçiçek'in, Halklarýn Demokratik Partisi (HDP) üyesi olduðu ortaya çýktý.

Hakkari'de 2014'te HDP Merkez Ýlçe Baþkanlýðýnda yöneticilik yaptýðý belirtilen terörist Alçiçek'in, terör örgütü PKK'nýn propagandasýna dönüþen yürüyüþ ve açýklamalara da katýldýðý belirlendi.

Kent merkezinde 7 Nisan 2015'te bir, 19 Haziran 2015'te iki ve 26 Haziran 2015'te de bir teröristin cenazesine katýldýðý görüntülerle saptanan Alçiçek'in, 22 Haziran'da ise terör örgütü PKK'nýn elebaþý Abdullah Öcalan lehine düzenlenen yürüyüþte yer aldýðý tespit edildi.

Alçiçek'in, 14 Aðustos 2015'te Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve HDP'li yöneticilerin yaptýðý sözde "özyönetim" açýklamasýna da katýldýðý bildirildi.

Hakkari Cumhuriyet Baþsavcýlýðý tarafýndan 2015'te katýldýðý yasa dýþý gösteri ve eylemler nedeniyle Alçiçek hakkýnda "Devletin birliðini ve ülke bütünlüðünü bozmak", "Terör örgütü propagandasý yapmak" ve "Terör örgütüne üye olmak" suçlarýndan soruþturma baþlatýldý.

Firari olan Alçiçek'in 20 Aðustos 2015'ten bu yana arandýðý öðrenildi.

Ýçiþleri Bakaný Ali Yerlikaya, TUSAÞ'a düzenlenen hain terör saldýrýsýnda etkisiz hale getirilen iki teröristin terör örgütü PKK üyesi Mine Sevjin Alçiçek ve Ali Örek olduðunu açýklamýþtý.

TUSAÞ saldýrganý HDP'li çýktý

Teröristlerin kimlikleri belli oldu