TUSAÞ'a hain terör saldýrýsý! Þehit ve yaralýlar var
ABONE OL

Ankara Kahramankazan'da bulunan TUSAÞ yerleþkesine 15.20 sularýnda terör saldýrýsý düzenlendi. Patlama ve silah seslerinin duyulmasý üzerine bölgeye güvenlik güçleri, itfaiye ve saðlýk ekibi sevk edildi. Saldýrýyý gerçekleþtiren 2 terörist etkisiz hale getirildi.

BAKAN YERLÝKAYA: 5 ÞEHÝT 22 YARALI

Ýçiþleri Bakaný Ali Yerlikaya, Bilkent Þehir Hastanesinde terör saldýrýsýnda yaralananlarý ziyareti sonrasý açýklamalarda bulundu.

Bakan Yerlikaya, "Maalesef þehit sayýmýz 5 oldu, toplam yaralý sayýmýz 22. Deðerlendirmemiz eylemi PKK'nýn yaptýðý yönünde" ifadelerini kullandý.

ÞEHÝTLERÝN KÝMLÝKLERÝ BELLÝ OLDU

Türk Havacýlýk ve Uzay Sanayii Anonim Þirketi'nin (TUSAÞ) Kahramankazan ilçesindeki yerleþkesine yönelik terör saldýrýsýnda þehit olanlarýn kimlikleri belli oldu.

Buna göre, saldýrýda, TUSAÞ'ta kalite kontrol görevlisi olarak görev yapan Cengiz Coþkun, Makina Mühendisi Zahide Güçlü, TUSAÞ çalýþaný Hasan Hüseyin Canbaz, Güvenlikçi Atakan Þahin Erdoðan ile taksi þoförü Murat Arslan þehit oldu.

Saldýrýda yaralanan 22 kiþi ise çeþitli hastanelerde tedavi altýna alýndý.

Þehitlerden Zahide Güçlü'nün, eþinin gönderdiði çiçeði almak üzere yerleþkenin giriþine gittiði, bu sýrada saldýrýnýn gerçekleþtiði öðrenildi.

Bu arada teröristlerin Kahramankazan ilçe merkezinde Arslan Taksi Duraðý'na baðlý bir araca bindikten sonra Murat Arslan'ý öldürüp, cesedini aracýn bagajýna sakladýðý belirtildi.

CUMHURBAÞKANI YARDIMCISI YILMAZ: YARALILAR ÝYÝ DURUMDA

Cumhurbaþkaný Yardýmcýsý Cevdet Yýlmaz, beraberindeki Ýçiþleri Bakaný Ali Yerlikaya, Saðlýk Bakaný Kemal Memiþoðlu ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakaný Mahinur Özdemir Göktaþ ile Türk Havacýlýk ve Uzay Sanayii Anonim Þirketi'nin (TUSAÞ) Kahramankazan ilçesindeki yerleþkesine yönelik terör saldýrýsýnda yaralananlarý Etlik Þehir Hastanesinde ziyaret etti.

Hastaneden ayrýlýrken açýklamada bulunan Yýlmaz, terörü ve terörün arkasýnda olanlarý lanetledi.

Bu menfur olayda 5 þehidin, 22 yaralýnýn bulunduðunu aktaran Yýlmaz, yaralýlarýn çoðunun iyi durumda olduðunu söyledi.

Saldýrýda hayatýný kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakýnlarýna sabýr dileyen Yýlmaz, yaralýlara da acil þifa temennisinde bulundu.

BAKAN GÜLER: ACILARINI MÝSLÝYLE ÇIKARACAÐIZ

Milli Savunma Bakaný Yaþar Güler, TUSAÞ'a yönelik terör saldýrýsýna iliþkin, "En son terörist ortadan kaldýrýlýncaya kadar bunlarýn peþini býrakmayacaðýz, bu yapýlaný ve acýlarýný misliyle çýkaracaðýz. Bunu herkes görecek." dedi.

SAHA EXPO Uluslararasý Savunma, Havacýlýk ve Uzay Sanayi Fuarý için Ýstanbul'da bulunan Bakan Güler, TUSAÞ'a yönelik terör saldýrýsýna iliþkin açýklama yaptý.

Güler, þunlarý kaydetti:

"TUSAÞ tesislerimize her zaman yaptýklarý gibi alçakça, þerefsizce bir saldýrý yaparak milletimizin huzurunu bozmaya çalýþtýlar. Bu PKK'lý þerefsizlere hak ettikleri cezayý her seferinde veriyoruz fakat bunlar bir türlü akýllanmýyorlar. Her zaman söylediðimi bir daha tekrar ediyorum, en son terörist ortadan kaldýrýlýncaya kadar bunlarýn peþini býrakmayacaðýz, bu yapýlaný ve acýlarýný misliyle çýkaracaðýz. Bunu herkes görecek, hiç merak etmeyin."

TERÖRLE MÜCADELE MESAJI

Cumhurbaþkaný Yardýmcýsý Yýlmaz terörle mücadele mesajý verdi. Cumhurbaþkaný Yardýmcýsý Yýlmaz, "Bu hain terör saldýrýsý, Türkiye'nin savunma sanayinde elde ettiði baþarýlarý hedef almýþtýr. Ancak bilinmelidir ki bu saldýrýlar, ne savunma sanayimizin kahraman çalýþanlarýný ne de her alanda tam baðýmsýz bir Türkiye ideali için gece gündüz ter döken tek bir vatandaþýmýzý bile yolundan döndüremeyecektir. Bugüne kadar olduðu gibi, bugünden sonra da terörle ve terör örgütleriyle güçlü ve kararlý mücadelemiz devam edecektir." ifadelerini kullandý.

BAKAN TUNÇ: SORUÞTURMA BAÞLATILDI

Adalet Bakaný Yýlmaz Tunç terör saldýrýsýyla ilgili soruþturma baþlatýldýðýný söyleyerek, "Ankara'nýn Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Havacýlýk ve Uzay Sanayii tesislerine düzenlenen terör saldýrýsýný þiddetle kýnýyor ve lanetliyorum. Hain terör saldýrýsýyla ilgili Ankara Cumhuriyet Baþsavcýlýðý tarafýndan adli soruþturma baþlatýlmýþ olup, 1 Baþsavcývekili ve 8 Cumhuriyet savcýsý görevlendirilmiþtir. Þehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralýlarýmýza acil þifalar diliyorum." dedi.

BAKAN FÝDAN'DAN, AÇIKLAMA

Dýþiþleri Bakaný Hakan Fidan, terör saldýrýsýna iliþkin X sosyal medya hesabýndan açýklama yaptý.

Bakan Fidan açýklamasýnda þunlarý kaydetti:

"Ankara'da, TUSAÞ'a yönelik gerçekleþtirilen alçak terör saldýrýsýnda þehit olan kardeþlerimize Allah'tan rahmet, yaralýlarýmýza acil þifa diliyorum. Ýçeride ve dýþarýda, tüm terör unsurlarýyla ve onlarý besleyen güçlerle mücadelemizi azimle sürdüreceðiz. Önümüzdeki dönemde de milli savunma yeteneklerimizi güçlendirmeye devam edecek, Türkiye'yi hedef alan odaklar ve vekillerinin ülkemiz üzerindeki emellerine ulaþmalarýna asla izin vermeyeceðiz."

RTÜK BAÞKANINDAN YAYIN YASAÐI AÇIKLAMASI

RTÜK Baþkaný Þahin terör saldýrýsýyla ilgili yayýn yasaðý getirildiðini açýkladý. Þahin kararý þu þekilde duyurdu:

"Yerli ve millî savunma ürünlerimizin geliþtirildiði gururumuz TUSAÞ'ýn Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldýrýsý sonrasýnda ilgili mahkeme tarafýndan yayýn yasaðý kararý alýnmýþtýr. Medyamýzda, resmî makamlarýn yaptýðý açýklamalarýn dýþýnda özellikle sosyal medya kaynaklý, teyit edilmemiþ bilgilere ve görüntülere yer verildiði tespit edilmiþtir. Terörün propagandasýný yapacak yayýnlarýn ivedilikle son bulmasý þarttýr. Ýzleme uzmanlarýmýzýn raporlamalarý sonrasýnda yayýn yasaðýna uymayanlara en aðýr yaptýrýmlar uygulanacaktýr.

Þehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralýlarýmýza acil þifalar diliyorum. (TUSAÞ'a terör saldýrýsý) Sadece resmi bilgilerin haberlere yansýtýlmasý gerekmektedir."

"AÐIR CEZALAR UYGULANACAK"

TUSAÞ terör saldýrýsý için verilen yayýn yasaðý sonrasýnda medyamýzda yer alan görüntülerin tamamýnýn kaldýrýlmasý, yeniden kullanýlmamasý gerekmektedir. Yasak kapsamýnda terör saldýrýsý hakkýnda hiçbir yayýn yapýlmamalýdýr. Yasaða uymayanlar aðýr þekilde cezalandýrýlacaktýr.

ÝLETÝÞÝM BAÞKANI ALTUN: MÜCADELEMÝZ KESÝNTÝSÝZ DEVAM EDECEKTÝR

Ýletiþim Baþkaný Altun: "Ülkemize yönelik terör tehdidi sona erene kadar, sýnýrlarýmýz içinde ve dýþýnda mücadelemiz kesintisiz devam edecektir"

DMM: ASILSIZ ÝDDÝALARA ÝTÝBAR ETMEYÝNÝZ

TUSAÞ'taki patlama olayýna iliþkin DMM'den açýklama geldi.

Asýlsýz iddialara itibar edilmemesi gerektiðine dikkat çeken DMM, "Türk Havacýlýk ve Uzay Sanayii AÞ. (TUSAÞ) Ankara Kahramankazan tesislerinde yaþananlar ile ilgili resmi kaynaklardan yapýlacak açýklamalarý dikkate alýnýz." ifadelerini kullandý.

DEM Parti'den TUSAÞ saldýrýsýna iliþkin ilk açýklama: Provokasyon olduðu çok belli

TUSAÞ'a terör saldýrýsý: Savunma sanayisi temsilcileri SAHA EXPO'dan ayrýlarak Ankara'ya doðru yola çýktý

Savunma sanayiinin kalbine hain saldýrý Adli soruþturma baþlatýldý