Tuzla'da yanan fabrikada patlama sesleri! Nükleer tehditler ekibi sevk edildi
ABONE OL

Ýstanbul Deri Organize Sanayi Bölgesi'nde otomotiv yedek parçasý üreten bir fabrikada henüz belirlenemeyen nedenle yangýn çýktý.

Geniþ bir alana kurulu fabrikada etkili olduðu belirtilen yangýn nedeniyle bölgeye çok sayýda itfaiye ekibi sevk edildi.

Zaman zaman patlamalarýn da meydana geldiði yangýn, rüzgarýn da etkisiyle bitiþikteki bazý fabrikalara ve ormanlýk alana da sýçradý.

Yangýnýn ilk baþladýðý fabrikanýn büyük bölümünün kullanýlamaz hale geldiði görülürken, patlama riski nedeniyle alevlerin yükseldiði alana görevliler dýþýnda kimse yaklaþtýrýlmýyor.

Ýstanbul'dan 56 araç ve 167 personel ile Kocaeli'den sevk edilen itfaiye ekiplerinin söndürmeye çalýþtýðý yangýna, karadan ve havadan müdahalele ediliyor.

Ýstanbul Valiliðinden konuya iliþkin yapýlan ilk açýklamada, Tuzla Aydýnlý Mahallesi Deri Sanayi Yolu Sokak'ta bulunan fabrikalar bölgesinde yangýn çýktýðý belirtilerek, "Bölgeye çok sayýda itfaiye ve AFAD Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer Tehditler ekibi sevk edilmiþtir. Yangýna itfaiye ekipleri müdahale etmektedir. Öte yandan, yangýnýn ormanlýk alana sýçramamasý için gerekli tedbirler alýnmaktadýr. Yangýnda, ilk belirlemelere göre ölen ya da yaralanan bulunmamakta olup, geliþen süreçle ilgili bilgilendirme paylaþýmlarý Valiliðimizce yapýlacaktýr." ifadelerine yer verildi.

- VALÝ DAVUT GÜL OLAY YERÝNDE ÝNCELEME YAPTI

Ýstanbul Valisi Davut Gül ise Tuzla Kaymakamý Ümit Hüseyin Güney ve Tuzla Belediye Baþkaný Eren Ali Bingöl ile olay yeri ve çevresinde inceleme yaptýktan sonra basýn mensuplarýna açýklama yaptý.

Vali Gül, sanayi bölgesindeki bir fabrikada 12.50 civarýnda meydana gelen yangýnýn komþu parsellere de kýsmen sirayet ettiðini söyledi.

Bütün kurum ve kuruluþlarýn zamanýnda müdahale ederek yangýnýn diðer fabrikalara ve ormana sýçramamasý için canla baþla mücadele ettiðini belirten Gül, "Gördüðünüz gibi rüzgar çok fazla. Havadan ve karadan müdahale ediliyor. Ýnþallah, ileriki saatler içerisinde yangýnýn seyri daha net bir þekilde görülecek. Þu an itibarýyla korkulan çok fazla bir þey yok ama yangýn devam ediyor, henüz kontrol altýna alýnmadý. Bütün kurumlar da kendi imkanlarý ölçüsünde burada el birliðiyle çalýþýyor." diye konuþtu.

Gazetecilerin sorularý üzerine yangýnýn çýktýðý fabrikanýn faaliyet halinde olduðunu ancak içeride kaç çalýþan olduðunun bilinmediði kaydeden Gül, "Herhangi bir can kaybý yok, herhangi bir yaralanan yok. Þu an bildiðimiz bu kadar. Ýleride itfaiye raporuna göre, yangýnýn sebebi, gerekçesi ve buna benzer teknik ayrýntýlar belli olacak." dedi.

Vali Davut Gül, Kaymakam Ümit Hüseyin Güney'in koordinesinde çalýþmalarýn devam ettiðini bildirdi.

- FABRÝKA ÇALIÞANI YANGINI ANLATTI

Yangýnýn ilk çýktýðý yerin yanýndaki fabrikada çalýþan Ergün Mutlu, duman görünce hemen itfaiyeyi aradýklarýný, 5 dakika içerisinde yoðun patlamalarýn meydana geldiðini anlattý.

Ýtfaiye araçlarýnýn 5-10 dakika içerisinde geldiðini belirten Mutlu, "Rüzgarýn þiddetiyle 10 dakikada yangýn aþýrý derecede fabrikayý sardý. O anda orada aküler falan vardý." dedi.

Ýçerideki iþçilerin çýkmalarýna yardým ettiklerini söyleyen Mutlu, ayný noktada 2 sene önce de kýsmi bir yangýn çýktýðýný, o yangýný kendi imkanlarýyla söndürdüklerini ancak bu sefer rüzgarýn çok þiddetli olduðunu ifade etti.