UID Anvers Belçika Bölge Ofisi'ni ziyaret eden Bakan Göktaþ: Yaþadýðýnýz her problem için sizlerle birlikte çözüm bulma gayretindeyiz
ABONE OL

Göktaþ, Uluslararasý Demokratlar Birliðinin (UID) Anvers'teki Belçika Bölge Ofisi'ni ziyaret ederek, birlik üyeleriyle bir araya geldi.

Sözlerine Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn selamlarýný ileterek baþlayan Göktaþ, bu yýl Türkiye-Belçika Ýþgücü Anlaþmasý'nýn 60. yýlýnýn geride býrakýldýðýný hatýrlattý.

Göktaþ, 60 yýl önce buralara gelen Türk ailelerinin dört nesildir Belçika toplumuyla uyum ve barýþ içinde yaþadýðýný belirterek, "Belçika, yýllar içinde Türkler için ikinci bir yurt haline geldi. Yýllar içinde elde ettiðimiz baþarýlar ve Belçika toplumuna kazandýrdýðýmýz deðerlerle bu ülkenin ayrýlmaz bir parçasý haline geldik. Ekonomik kalkýnma, kültürel zenginlik ve siyasi güç açýsýndan Belçika toplumunun öne çýkan aktörleri arasýnda yer aldýk." diye konuþtu.

Belçika'daki Türk toplumunun güçlü varlýðýný "önemli bir gurur kaynaðý" olarak nitelendiren Göktaþ, þunlarý söyledi:

"Türk ve Müslüman kimliðimizle, Avrupa'da bir yabancý olmanýn ötesinde buranýn bir parçasý olduk, Avrupalý Türkler olduk. Yaþadýðýmýz bu ülkeye deðer kattýk. Bugün artýk bulunduðumuz toplumun karar mekanizmalarýnda söz sahibi olan arkadaþlarýmýz bulunuyor. Bu ilerlemede çift kanatla uçmanýn büyük bir önemi olduðuna inanýyorum. Bir kanadýmýzla kendi öz kimliðimizi koruduk, diðeriyle yaþadýðýnýz ülkeye güçlü bir aidiyet baðý kurduk. Böylece hem Türk kültürünü en güzel þekilde temsil ettik hem de Belçika toplumunun kalkýnmasýna ve geliþmesine önemli katkýda bulunduk. Bunun yaný sýra bugün, Avrupa'da güçlü bir sivil toplum geleneði oluþturduk. Bu noktada Türk milletinin kadim teþkilatlanma becerisi ile birlikte Uluslararasý Demokratlar Birliði'nin çalýþmalarýný kýymetli bulduðumu özellikle belirtmek isterim."

- "YURT DIÞINDAKÝ VATANDAÞLARIMIZIN HUZURU BÝZÝM ÝÇÝN DEÐERLÝ"

Yurt dýþýndaki Türk vatandaþlarýnýn eðitim ve saðlýk alanlarýnda sosyal yardýmlara eriþimlerini önemsediklerini aktaran Göktaþ, "Ýþsizlik ve koruyucu aile gibi konularda doðrudan hizmet sunmayý amaçlýyoruz. Ayrýca ayrýmcýlýk ve þiddetle mücadele konularýnda savunuculuk faaliyetlerimizin etkinliðini artýrmayý hedefliyoruz. Yurt dýþý teþkilatlarýmýzla vatandaþlarýmýzýn hak ve menfaatlerini korumaya yönelik rehberlik hizmetleri sunuyoruz. Ailevi konular ve bilhassa velayet sorunlarýyla ilgili destek saðlýyoruz." ifadelerini kullandý.

En kýsa sürede Belçika'da Aile ve Sosyal Hizmetler Müþavirliði veya temsilciliði açmayý hedeflediklerini belirten Göktaþ, "Bakanlýk olarak, yurt dýþýnda yaþayan tüm vatandaþlarýmýzýn huzuru ve refahý bizim için çok deðerli. Bu konudaki hassasiyetimizi de her platformda dile getiriyoruz. Irkçýlýk ve Ýslamofobi baþta olmak üzere yaþadýðýnýz her problem için sizlerle birlikte çözüm bulma gayretindeyiz." dedi.

Göktaþ, tüm vatandaþlar için devletin þefkat eli olmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

  • Mahinur Özdemir Göktaþ
  • UID Anvers Belçika Bölge Ofisi
  • ýrkçýlýk