ULAK Haberleþme, Afrika ve Orta Asya pazarlarýna göz dikti: Yeni iþbirlikleri için fýrsatlar geliþtirdik
ABONE OL

Kömürcü, AA muhabirine, SAHA Ýstanbul tarafýndan Cumhurbaþkanlýðý himayesinde 6 bakanlýk ve Cumhurbaþkanlýðý Savunma Sanayii Baþkanlýðýnýn (SSB) desteði, Anadolu Ajansýnýn (AA) global iletiþim ortaklýðýnda, Ýstanbul Fuar Merkezi'nde (ÝFM) düzenlenen SAHA EXPO Uluslararasý Savunma, Havacýlýk ve Uzay Sanayii Fuarý'nda en son çýkan ürün ve servislerini sergilediklerini söyledi.

BTK'den aldýklarý özel izinle SAHA EXPO'da 5G teknolojisinde geldikleri noktayý sergilediklerini dile getiren Kömürcü, "5G'de 1,2 Gbps hýzý burada özel telefonlar aracýlýðýyla katýlýmcýlara gösteriyoruz. Bunun dýþýnda 5G'yi kullanarak fuarýn katýlýmcýsý olan dron þirketi DASAL'ýn standýndaki bir dronun kamerasýna eriþim saðlayýp üzerindeki görüntüyü uzaktan aktarabiliyoruz. 5G üzerinde verilebilen servislerin bir örneðini bu þekilde sergiliyoruz." ifadesini kullandý.

KATILIMCILARA SERGÝLENDÝ

Kömürcü, þirket olarak fuarda gösterdikleri bir diðer ürünün de akýllý ulaþým sistemleri çözümü (V2X) olduðunu ve bu ürünün yol kenarý ve araç üstü ünitelerini katýlýmcýlara sergilediklerini söyledi.

Ayrýca þirket olarak SAHA EXPO'ya katýlan savunma sanayisi þirketleriyle iþbirliðini geliþtirerek, 5G konusundaki ürün ve çözümleri de sergilediklerini anlatan Kömürcü, þunlarý kaydetti:

"ASARTECH AR-GE Tasarým Mühendislik AÞ, ASELSAN ve ASPÝLSAN Enerji AÞ ile yeni iþbirliklerine imza atacaðýz. Bu iþbirlikleriyle hedef, yeni ürün ve servisler geliþtirmek. Geçen hafta Dubai'de GITEX Fuarý'na katýldýk. Uluslararasý anlamda ULAK Haberleþmenin siber güvenlik, yazýlým ve 5G alanýndaki ürünlerini sergiledik. Yeni iþbirlikleri için fýrsatlar geliþtirdik. Afrika ve Orta Asya pazarlarýnda yeni ürün ve çözümlerimizle yer alabileceðimizi düþünüyoruz. Bu anlamda iþbirlikleri geliþtiriyoruz, yabancý heyetlere iþtirak ediyoruz. Onlarý þirketimizde aðýrlayýp çözümlerimizi yabancýlara anlatmayý ve pazarlamayý hedefliyoruz. Ön konuþmalarý yaptýk, anlaþmalarý devam eden süreçlerde ülke ziyaretleriyle kesinleþtireceðiz."

Kömürcü, SAHA EXPO'da, ASARTECH AR-GE Tasarým Mühendislik AÞ ile haberleþme teknolojilerine yönelik mutabakat metni imzaladýklarýný bilgisini de verdi.

  • ULAK Haberleþme
  • SAHA EXPO
  • haberleþme