Uluslararasý Uçurtma Günü kapsamýnda 225 metrelik Türk bayraklý uçurtma treni uçuruldu
ABONE OL

Üsküdar Sahili'nde gökyüzünü bugün Türk bayraklý uçurtmalar süsledi. 14 Ocak Uluslararasý Uçurtma Günü etkinlikleri çerçevesinde Ýstanbul Uçurtmacýlar Derneði tarafýndan düzenlenen etkinlikte, 150 adet Türk bayraðýndan oluþan 225 metre uzunluðundaki uçurtma treni gökyüzünde uçtu. Sahilde gezintiye çýkan vatandaþlar da Türk bayraklý uçurtma trenini cep telefonlarý ile kayda aldý.

Ýstanbul Uçurtmacýlar Derneði Baþkaný Mehmet Naci Aköz, "Bugün 14 Ocak Dünya Uçurtma Uçurma Günü. Ýlk kez 1989 senesinde Hindistan'da baþladý ama bu etkinlik daha sonra tüm dünyaya yayýldý. Geçen sene de bu etkinliði yapmýþtýk ama basýna haber vermemiþtik. Uçurtma bizim sokak oyunlarý kültürümüzün en önemli oyuncaklarýndan biri. Oyuncak diyorum ama uçurtmanýn tarihine baktýðýmýzda bambaþka bir tarih var. Kültür var; teknoloji, sanat, savaþlar, spor, inançlar gibi bir sürü iç içe girmiþ olay görüyorsunuz. Ama bizim kültürümüzde çok sevimi bir oyuncak olarak biliyoruz. Bugün 150 Türk bayraðýný peþ peþe baðladýk. 225 metre uzunluðunda, gökyüzüne havalandýrdýk. Rüzgar biraz ters geldi. Biraz daha sola dönseydi þu an bu uçurtmalar Sarayburnu'ndaydý" dedi.

Uçurtmalarý annesiyle beraber izleyen Ali Umut Karaduman, "Çok eðlenceli, çok güzeller. Türkiye'nin en uzun uçurtmasý diyebilirim" diye konuþtu.