Umre'de rahatsýzlanan 2 Türk vatandaþý ambulans uçakla Türkiye'ye getirildi
ABONE OL

Saðlýk Bakanlýðý, umre için bulunduklarý Suudi Arabistan'da zatürre sonrasý solunum yetmezliði rahatsýzlýðý oluþan ve Mekke'de tedavi altýna alýnan 49 yaþýndaki G.Ö. ile beyin kanamasý geçiren 58 yaþýndaki Z.A. için ambulans uçak tahsis etti.

Atatürk Havalimaný Genel Havacýlýk Terminaline getirilen hastalardan G.Ö, Baþakþehir Çam ve Sakura Þehir Hastanesinde, Z.A. ise Bakýrköy Dr. Sadi Konuk Eðitim ve Araþtýrma Hastanesinde tedavi altýna alýndý.

Ambulans uçakta görevli Acil Týp Uzmaný Güven Kýrýmlý, yurda getirilen hastalardan birinin durumunun kritik olduðunu, diðerinin ise kritik süreci atlattýðýný kaydetti.

Suudi Arabistan'ýn Cidde þehrine giderek, hastalarý teslim aldýklarýný anlatan Kýrýmlý, "Kadýn hastalarýmýzdan biri solunum cihazýna baðlý. Kuþ gribine baðlý zatürre tablosu vardý. Tedavisi için Baþakþehir Çam ve Sakura Þehir Hastanesine doðru yola çýkarttýk. Diðer hastamýz da baþaðrýsý þikayetiyle Cidde'de hastaneye gidiyor. Beyin kanamasý saptanýyor. Birkaç müdahaleden sonra genel durumu iyi. Ýleri tedavisinin yapýlmasý için Bakýrköy Dr. Sadi Konuk Hastanesine sevk ettik." diye konuþtu.

  • umre
  • arabistan
  • ambulans uçak