Üsküdar Meydaný'nda Gazze'ye destek mitingi düzenlendi
ABONE OL

Kur'an-ý Kerim okunmasýyla baþlayan mitingde AK Parti Ýstanbul Milletvekili sanatçý Yücel Arzen, Filistin için hazýrladýðý ezgiyi seslendirdi.

Sivil toplum kuruluþlarý adýna konuþan Memur-Sen Genel Baþkaný Ali Yalçýn, iþgal son bulmadýkça ve soykýrým durmadýkça susmayacaklarýný söyledi.

Filistin'in 1948'den beri iþgal altýnda olduðunu belirten Yalçýn, 360 kilometrekarelik Gazze'nin 17 yýldýr abluka altýnda ve her yerinin kan içinde olduðunu dile getirdi.

Gazze'nin 365 gündür tarihin en kanlý yýkýmýna ve en vahþi soykýrýmýna sahne olduðunu vurgulayan Yalçýn, "Gazze'de vahþi bir can pazarý kurulmuþ. Hastaneler, okullar, camiler, pazar yerleri, mülteci kamplarý, toplu katliam alanlarýna dönüþtü. 365 günde 17 bini çocuk, 11 bin 500'ü kadýn 42 bin Filistinli kardeþimiz katledildi. Gayriresmi rakamlara göre þehitlerimizin sayýsý 118 bin. 100 binden fazla yaralý, on binlerce kayýp var. Gazze'de ölen sadece masum siviller deðil Gazze'de insanlýk ölüyor." ifadelerini kullandý.

Ýsrail'in bir Nazi rejimi olduðunu ve bu rejimi de ABD ve Avrupa'nýn kurduðunu dile getiren Yalçýn, Batý'da soykýrýmý desteklemenin serbest ama Filistin'e destek vermenin yasak olduðunu belirtti.

Katillere karþý Ýslam aleminin Ýstiklal Savaþý vermesi gerektiðine iþaret eden Yalçýn, þöyle konuþtu:

"Çünkü soykýrýmcýlar durmuyor, Batý'dan aldýklarý güçle soykýrýmý Lübnan'a taþýyorlar. Güvenlik Konseyindeki vetocu baronlar, mazlumlara kurtuluþ kapýsýný kapatýrken zalimlere soykýrým kapýlarýný sonuna kadar açýyor. Evet, artýk Dünya 5'ten büyük olmak zorundadýr. Mazlumu zalim, zalimi mazlum gösteren bu hokkabaz düzen artýk sona ermelidir."

Meydanlara vicdanlarýný rahatlatmak için toplanmadýklarýný belirten Yalçýn, Mescid-i Aksa'ya sadakat için, zalimlere karþý direnenlerin safýnda olduklarýný göstermek için toplandýklarýný ve Filistin davasýný savunmaya devam edeceklerini söyledi.

- "Aksa Tufaný sonrasý Ýsrail'den çýkanlarýn sayýsý artmaya devam ediyor"

Mitinge katýlan Hamas yöneticilerinden Sami Ebu Zuhri de Türkiye'de yapýlan mitinglere atýfta bulunarak, Ýsrail'i destekleyen ABD ve diðer ülkelere karþý Türkiye ve bütün ümmetin Filistin'le birlikte olduðunu belirtti.

Bir yýl içinde atýlan tonlarca bombaya karþýn Gazze halkýnýn hala ayakta ve direniþ halinde olduðunu dile getiren Zuhri, "Ýsrail, bu sürede Gazze ve Filistin üzerindeki planlarýný gerçekleþtiremedi. Hamas'ýn elindeki esirlerini kurtaracaklarýný söylemiþlerdi. Bir yýlda bütün teknolojik imkanlarýna raðmen býrakýn onlarý ele geçirmeyi, yerlerini bile tespit edemediler. Ýsrail, Aksa Tufaný baþladýktan sonra ülkeyi terk eden yerleþimci siyonistleri geri döndüreceklerini söylemiþti ama bir yýlda çýkanlarýn sayýsý artmaya devam ediyor." þeklinde konuþtu.

Son saldýrýlarla Ýsrail'in savaþý daha geniþ alanlara taþýmaya çalýþtýðýna dikkati çeken Zuhri, Orta Doðu'da Ýsrail'e yer olmadýðýný ve Kudüs'ün yeniden özgür olacaðýný söyledi.

Ýsrail ve ABD aleyhine sloganlarýn atýldýðý mitingde "Grup Yürüyüþ" ile "Grup Genç" sahne alarak ezgilerini seslendirdi.

Mitinge Cumhurbaþkaný Baþdanýþmaný Ýsrafil Kýþla, Ýlim Yayma Vakfý Mütevelli Heyeti Baþkaný Bilal Erdoðan, Kadýn ve Demokrasi Vakfý (KADEM) Mütevelli Heyeti Baþkaný Sümeyye Erdoðan Bayraktar, AK Parti Ýstanbul Ýl Baþkaný Osman Nuri Kabaktepe ve vatandaþlar katýldý.

Gazzeli doktor, gazeteci ve avukat gibi meslekler ile anne ve çocuklarý temsilen bir koreografinin de yapýldýðý miting, Dr. Þerafettin Kalay'ýn okuduðu duayla sona erdi.