Usta kalem Ahmet Kekeç vefatının 3. yılında unutulmadı
ABONE OL

Akşam Gazetesi Yazarı merhum Ahmet Kekeç, vefatının 3'üncü yılında sevenleri ve meslektaşları tarafından mezarı başında dualarla anıldı. TürkMedya Ailesi, basının cesur kalemlerinden Ahmet Kekeç'i vefatının yıldönümünde, Eyüp Sultan'daki kabri başında andı. Mehmet Hakan Kekeç, babası merhum Ahmet Kekeç'in hayatını 24 TV ekibine anlattı.

"BABAM OKUYUCUSUNDA VE İZLEYİCİSİNDE KARŞILIĞINI BULDU"

Merhum Kekeç'in meslek hayatına değinen oğlu Mehmet Hakan Kekeç, "Öncellikle Allah Gazze'deki şehitlerimize rahmet eylesin. Babam ve yaşıtı olan meslektaşları, tırnak içinde reel politik bilmeyen, reel politiğe göre davranmayan yani olması gerektiği gibi, yazması gerektiği gibi dümdüz yazan korkmayan insanlardı. Bunu kendi kuşağında yer alan o zamanlarda yazma cesareti göstermiş herkes için söylüyorum. Biz şimdi kolay zamanların gazetecileriyiz. Babam okuyucusunda izleyicisinde karşılığını buldu." dedi.

"MEDYADA SERT BİR AURASI VARDI"

"Ahmet Kekeç nasıl bir babaydı?" sorusunu cevaplayan Mehmet Hakan Kekeç, "Benim için mükemmel bir insandı. Medyada sert bir aurası vardı. Özel hayatında da öyle zannediliyordu ancak öyle değildi. Anlaşması çok kolay, yumuşak başlı, anlayışlı, empati kurabilen ve alan açan bir insandı. Bende babamın 20'li 30'lu yaşlarda yaptığı işleri sırayla yapıyorum. Babam okumaya ve araştırmaya teşvik ederdi. Hür fikre teşvik ederdi." ifadelerini kullandı.