Üstü çizilen Tunç Soyer'den CHP'ye yaylým ateþi: Nezaketsizlikten daha vahim...
ABONE OL

CHP'nin Ýzmir Büyükþehir Belediyesi Baþkan Adayý mevcut Karþýyaka Belediye Baþkaný Cemil Tugay oldu. Kararýn ardýndan Ýzmir Büyükþehir Belediye Baþkaný Tunç Soyer, CHP'yi sert bir dille eleþtirdi. Yeni dönem için aday gösterilmeyeceði haberinin CHP'nin MYK toplantýsýndan 5 dakika önce kendisine bildirildiðini söyleyen Tunç Soyer, bunu "en hafif deyimle siyasi nezaketsizlik" olarak deðerlendirdi.

ÜSTÜ ÇÝZÝLEN TUNÇ SOYER'DEN CHP'YE YAYLIM ATEÞÝ

CHP'nin Karþýyaka Belediye Baþkaný Cemil Tugay'ý aday göstererek üzerini çizdiði Tunç Soyer sosyal medya hesabýndan yaptýðý açýklamada partisini eleþtiri yaðmuruna tuttu.

Aday belirleme sürecine iliþkin CHP'nin hatasýnýn ve eksiklerinin olduðunu söyleyen Tunç Soyer, "Büyükþehir Belediye Baþkanlýðý için ilk dönemin sonunda yeni dönem için aday gösterilmeyeceðimin MYK toplantýsýndan 5 dakika önce tarafýma teblið edilmiþ olmasýný en hafif deyimle siyasi nezaketsizlik olarak deðerlendiriyorum. Ancak bu nezaketsizlikten daha vahiminin, CHP'nin aday belirleme süreçlerindeki eksikleri ve hatalarý olduðunu düþünüyorum." dedi.

"SÝYASÝ CEZALANDIRMA YOLUNA GÝDÝLMÝÞ"

Özgür Özel'in 'ön seçim' vaadini eleþtiren Soyer, "Adaylýk süreçlerinde tüm belediye baþkanlarý için ayný objektif kriterlerin uygulanmasý gerekirken ne yazýk ki böyle olmamýþtýr. Ayrýca örgütün sesinin dinlendiðine, tabanýn ve sivil toplum kuruluþlarýnýn tercihlerinin dikkate alýndýðýna dair de hiçbir emare bulunmamaktadýr. Talep edilmesine raðmen ön seçim de yapýlmamýþ, süreç Ýzmir halkýyla þeffaf bir þekilde paylaþýlmamýþtýr. Bütün bunlar yapýlmadýðý gibi sadece siyasi ödüllendirme ve cezalandýrma yoluna gidilmiþ olmasý kaygý vericidir." ifadelerini kullandý.

Ayrýca Soyer, adaylarýn açýklanmasýnda yaþanan gecikmenin Ýzmir halkýna saygýsýzlýk olduðunu savundu.