Vali Gül, þehitlikleri ziyaret etti
ABONE OL

Vali Gül'ün polis þehitliðiyle baþladýðý ziyaretinde, Kur'an-ý Kerim okunduktan sonra Ýl Müftüsü Safi Arpaguþ tarafýndan dua edildi.

Ardýndan Gül ve beraberindeki Eyüpsultan Kaymakamý Ýhsan Kara, Ýl Emniyet Müdürü Zafer Aktaþ, Ýl Jandarma Komutaný Tümgeneral Yusuf Kenan Topcu ile Sahil Güvenlik Marmara ve Boðazlar Bölge Komutaný Tuðamiral Tayfun Paþaoðlu þehitlerin kabirlerine karanfil býraktý.

Vali Davut Gül, ziyaretin ardýndan basýn mensuplarýna yaptýðý açýklamada, arife günleri Türk kültüründe mezarlýklarýn ziyaret edildiðini belirterek, þöyle konuþtu:

"Þehitlerimizin de þehit düþene kadar bir annesi var, bir babasý var, 3-5 kardeþi var, yine makul ölçüde akrabasý var. Ama þehit düþtükten sonra 85 milyonun annesi, babasý ve kardeþi olarak bu milletin baðrýna basýlýyor. Bizler de bu milletin ferdi olarak mesai arkadaþlarýmýzla birlikte þehitlikleri ziyaret ederek, onlarýn kabrine çiçek koyduk. Mekanlarý cennet. Zaten bunu biliyoruz. Makamlarý ali olsun. Rabb'im cennetinde buluþtursun."

Baþta þehit aileleri olmak üzere, gazilerin ve bütün milletin bayramýný tebrik eden Gül, daha sonra kara, hava, deniz ve 15 Temmuz þehitliklerine ziyarette bulundu.

  • Ýstanbul Valisi Davut Gül
  • 15 Temmuz þehitlikleri
  • polis kara hava deniz