Vali Gül'den Belediye Baþkaný Þahan'a tepki: Temizliðe arka sokaklardan baþlayabilirler
ABONE OL

Gül, sosyal medya hesabýndan yaptýðý paylaþýmda, bir kamu yöneticisi olarak görev yaptýðý süre içinde siyasi tartýþmalara girmemeye azami özen gösterdiðini vurgulayarak, þunlarý kaydetti:

"Ancak Þiþli Belediye Baþkaný Resul Emrah Þahan'ýn, 'Devlet yetmiyor, kurumlar çöktü, izin versinler okullarý temizleyeceðiz' þeklindeki açýklamalarýný, siyasi polemikten ziyade devletimizi ve devletin kurumlarýný acz içinde gösterme amacý taþýdýðýný deðerlendirdiðim için bu açýklamayý yapma gereði hissettim. Ýstanbul'umuzda toplam 3 bin 963 ilk ve orta dereceli okul bulunuyor. Bu okullarýmýzda çeþitli statülerde toplam 18 bin 465 temizlik personeli görev yapmaktadýr. Bu personelin tüm özlük haklarý, kamu kaynaklarýndan karþýlanmaktadýr. Temizlik yapmak istiyorlarsa, pislikten geçilmeyen arka sokaklardan baþlayabilirler. Çok paralarý varsa, yýllardýr ödemedikleri borçlarýný ödeyebilirler."

Vali Gül, "Kendi asli iþlerini yaptýktan sonra diðer kamu hizmetlerine ya da öðrencilerimize destek vermek isterlerse bir protokol dahilinde tamamýna destek de olabilirler. 3 bin 963 okuldan 5 tanesine temizlik personeli desteði, 3 milyon öðrenciden 250 tanesine yemek desteði vererek, sosyal medya belediyeciliðiyle laf cambazlýðý yapmalarýna ve binlerce emekçinin ortaya koyduðu hizmeti karalamalarýna müsaade etmeyeceðiz." ifadesini kullandý.

  • Ýstanbul Valisi Davut Gül
  • Vali Gül
  • Þiþli Belediye Baþkaný Resul Emrah Þahan