Bilecik'in Bozüyük ilçesindeki Doğal Yaşam Alanı'nda aç kalan köpekler birbirlerini yerken, çıkan görüntüler sonrası hayvanseverler barınağa akın etti.
Cennet Bahçesi Yaşam Derneği Başkanı Mert Tuncel, Bozüyük Belediyesine ait Doğal Yaşam Alanı'na dün bir ziyaret yaptı. Ziyaret sırasında hayvanların aç, bitkin ve suların içilemeyecek kadar pis olduğu gördü. Bu esnada alanı daha iyi bir konumdan video çekmek için yüksek bir tepeye çıktığında adeta şok oldu.
AÇLIKTAN ÖLEN KÖPEĞİ DİĞERLERİ YEDİBir köpeğin iddialara göre açlıktan öldüğü, diğer köpeklerinde onu yediğini gördü. Olayı hemen cep telefonu kamarası ile kayda alarak sosyal medyadan paylaşım yapınca bütün hayvan dernekleri ayağa kalktı. Gece geç saatlerde Eskişehir, Bursa ve Sakarya gibi yakın illerde hayvan dernekleri Doğal Yaşam Alanı'na akın etti.
"KÖPEKLER BİRBİRİNİ YİYORDU"
Barınağın içerisine girdiğinde berbat bir tabloyla karşılaştığını anlatan Mert Tuncel, "Köpeklerin birbirini yediğini gördüm. Belediye personelleri üstüme yürüdü, tehdit etti. Elimdeki görüntülere rağmen beni yalanladılar. Bu vahşetin üstünü örtmeye çalıştılar. 'Hakkında soruşturma başlatacağız, şikayetçi olacağız' dediler. Ben de 'şikâyetçi olun, ben buradaki vahşeti tüm Türkiye'ye duyuracağım' dedim" ifadelerine yer verdi.

VALİLİK SORUŞTURMA BAŞLATTI
Konu hakkında Bilecik Valiliğinden yapılan açıklamada, "30 Mart 2026 Pazartesi günü, Bozüyük Belediyesi Doğal Yaşam Alanı'na ilişkin sosyal medyada paylaşılan görüntüler kamuoyunda geniş yankı uyandırmıştır.Söz konusu görüntüler üzerine, hayvanların bakım ve yaşam şartlarına ilişkin durum ilgili birimler tarafından hassasiyetle ele alınmaktadır.Hayvanların korunması, sağlıklı ve uygun şartlarda yaşamalarının temini hususu, kamu kurumlarımızın öncelikli sorumlulukları arasında yer almaktadır. Bu kapsamda, ortaya çıkan durum tüm yönleriyle değerlendirilmekte olup gerekli süreç titizlikle yürütülecektir. Konuya ilişkin olarak ilgili kurumlar tarafından inceleme başlatılmıştır" denildi.
"HAYVANLARA ÖTANAZİ UYGULANIYOR" İDDİASIÇıkan görüntüler sonrası hayvanseverler barınağa akın ederken, skandala bir yenisi daha eklendi. Toplanan ve hayvanları görmek istediklerini belirten grup adına Bilecik Barosu avukatlarından Zeynep Varlık, hayvanlara ötenazi uygulandığı ve toplu şekilde katledildiği yönünde C. Savcılığına şikâyette bulundu.
6 KÖPEK VE 1 KEDİ CESEDİ DAHA BULUNDUCumhuriyet Savcısının talimatı doğrultusunda, iddiaların doğruluğunun araştırılması amacıyla Avukat Zeynep Varlık ile birlikte jandarma ekipleri 03.00 saatleri arasında hayvan barınağında detaylı inceleme yapıldı. Yapılan incelemede, yeni ölmüş olduğu değerlendirilen 6 köpeğin kapalı bir alana alındığı ve yine yeni ölmüş olduğu değerlendirilen 1 kedi tespit edildi.