Van-Ýran sýnýrýnda inþa edilen güvenlik duvarýnýn 96 kilometresi tamamlandý
ABONE OL

Düzensiz göçün önlenmesi ve insan kaçakçýlýðýnýn önlenmesi amacýyla Van-Ýran sýnýrýnda hem güvenlik önlemleri üst düzeyde tutuluyor hem de yasa dýþý geçiþleri önleyici çalýþmalar yürütülüyor.

Bu kapsamda harekete duyarlý sensörler, termal kameralar, gece görüþlü dürbünler, optik kuleler ve güvenlik duvarýyla kontrol altýnda tutulan sýnýr hattýnda, güvenlik güçleri de insansýz hava araçlarý ve teknolojinin tüm imkanlarýný kullanarak tespit ettikleri yasa dýþý faaliyetlere anýnda müdahale ediyor.

Sýnýrda, kýrsal bölgelerde, kent ve ilçe merkezlerinde gece gündüz görev baþýnda olan güvenlik güçleri, bir yandan düzensiz göçmenlerin sýnýrdan yasa dýþý geçiþlerini engellemeye çalýþýyor, diðer yandan da sýnýr hattýnda ve kent içinde yakaladýklarý göçmenleri Ýl Göç Ýdaresi Müdürlüðüne götürüyor.

SINIR DUVARI ÇALIÞMALARI DEVAM EDÝYOR

Ülkelerinden kaçarak Türkiye'ye gelip, buradan da Avrupa ülkelerine gitmek isteyen düzensiz göçmenlerin sýnýrdan yasa dýþý geçiþlerini engellemek amacýyla Van-Ýran arasýndaki 295 kilometrelik sýnýrýn 96 kilometrelik bölümüne güvenlik duvarý inþa edildi.

Hendek kazma çalýþmalarýnýn da tamamlandýðý 96 kilometrelik güvenlik duvarýna iki ve üç sýra þeklinde jiletli tel çekildi, belirlenen noktalara termal kameralar yerleþtirildi.

Sýnýrda haberleþme ve gözetleme olmak üzere 103 elektrooptik kulenin inþaatýnda da sona gelindi.

Kalan 199 kilometrelik sýnýr hattýnda da duvar örme, hendek açma ve yol çalýþmalarý devam ediyor.

DÜZENSÝZ GÖÇMENLERÝN GEÇÝÞLERÝ ENGELLENÝYOR

Sýnýr birlikleri, Polis Özel Harekat, jandarma ve güvenlik korucularýnca sürekli kontrol altýnda tutulan sýnýr hattýnda bu yýl 42 bin 592 düzensiz göçmenin ülkeye giriþi engellendi, 2 bin 560 düzensiz göçmen de yakalandý.

Yakalanan göçmenler, iþlemlerinin ardýndan Ýl Göç Ýdaresi Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

Vali Yardýmcýsý Furkan Duman, Özalp Kaymakamý Mehmet Emin Nasýr ve Ýl Jandarma Komutan Yardýmcýsý Jandarma Albay Mehmet Kaplan da sýnýr hattýnda incelemelerde bulundu, görevlilerden bilgi aldý.

  • Van-Ýran sýnýrý
  • sýnýr
  • duvar