Van'da güvenlik güçlerine taþ attýlar! Polis gruba müdahale etti
ABONE OL

Van Ýl Seçim Kurulunun, Zeydan'ýn "seçilme yeterliliðinin olmadýðý" gerekçesiyle "seçilmemiþ sayýlmasýna" ve sonraki en çok oyu alan ve seçilme yeterliliðine sahip ikinci sýradaki adaya mazbatanýn teslim edilmesine oy çokluðuyla karar vermesinin ardýndan DEM Parti'nin itirazý üzerine YSK, baþvuruyu kabul ederek mazbatanýn Zeydan'a verilmesine hükmetmiþti.

Bu karar üzerine kentte DEM Partililer, sevinç gösterileri yapmaya baþladý, Zeydan da kentteki otelde kanaat önderleri, STK temsilcileri ve iþ insanlarý ile bir araya gelerek açýklamada bulundu.

Yüksek Seçim Kurulunun "yanlýþýndan döndüðünü", karar öncesi süreçte kentte bazý sorunlarýn yaþandýðýný belirten Zeydan, þunlarý söyledi:

"Biz, artýk önümüze bakacaðýz, çok iþimiz var. Bu seçimler, toplumsal barýþýn önünü açacak, onurlu, birlikte ve özgür yaþamýn iradesini güçlendirecek ve inþallah kentimize hayýrlý hizmetlere vesile olacak. Ýþte bunu biz sizlerle birlikte gerçekleþtireceðiz. Bundan sonraki sürecin hayýrlara, toplumsal barýþa ve kentimize hayýrlý hizmetler üretmemize vesile olmasýný diliyoruz. Bu kent bizim kentimiz. Gece gündüz birlikte el ele hizmetler üretip sizlere layýk bir kent oluþturacaðýz."

Kent merkezinde bir araya gelen partililer de araçlarla konvoy oluþturdu, sevinç gösterilerinde bulundu.

Bu sýrada kalabalýk arasýndaki bazý gruplar polislere taþ attý. Bunun üzerine polis ekipleri, kalabalýða müdahale ederek daðýlmalarýný saðladý.