Varank'tan, Alman Bakana tepki: Önce kendi tarihlerine baksýnlar
ABONE OL

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Baþkaný Mustafa Varank, Almanya Ýçiþleri Bakaný Nancy Faeser'in, A Milli Futbol Takýmý oyuncusu Merih Demiral'ýn yaptýðý 'Bozkurt' iþaretini ýrkçýlýk olarak nitelendirmesine tepki gösterdi. Varank, "Milli futbolcumuzun gol sevincini 'ýrkçýlýk' olarak niteleyenler önce kendi tarihlerine baksýnlar" dedi.

Almanya Ýçiþleri Bakaný Faeser, A Milli Futbol Takýmý oyuncusu Merih Demiral'ýn, Avrupa Futbol Þampiyonasý'nda Avusturya'yý 2-1 maðlup ettikleri karþýlaþmada yaptýðý 'Bozkurt' iþareti ile ilgili sosyal medya hesabýndan açýklama yaptý. Faeser, "Aþýrý saðcý Türklerin sembollerinin stadyumlarýmýzda yeri yoktur. Avrupa Futbol Þampiyonasý'nýn ýrkçýlýk platformu olarak kullanýlmasý kesinlikle kabul edilemez. UEFA'nýn konuyu araþtýrýp yaptýrýmlarý deðerlendirmesini bekliyoruz" dedi.

'KENDÝ TARÝHLERÝNE BAKSINLAR'

Mustafa Varank, Faeser'in bu açýklamasýný kendi sayfasýnda paylaþarak, "Merih'in gol sevinci bu topraklara ait bir deðerdir. Futbolcumuzla gurur duyuyoruz ve her daim yanýndayýz. Milli futbolcumuzun gol sevincini 'ýrkçýlýk' olarak niteleyenler önce kendi tarihlerine baksýnlar. LGBT propagandasýný ayakta alkýþlayanlarýn ya da PKK'ya selam duranlarýn Türk'ü hazmetmesini zaten beklemiyoruz" ifadelerini kullandý.