Varank'tan bedelliye ''Özel'' bomba! ''Kafasý o kadar karýþýk ki Meclis'te bedelli askerlik yasasýna oy vermiþ''
ABONE OL

AK Parti Bursa Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Sanayi, Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Baþkaný Mustafa Varank, Bursa'nýn Orhangazi ilçesinde AK Parti seçim bürosunun açýlýþýna katýldý. Burada konuþan Varank, CHP Genel Baþkaný Özgür Özel'in 'bedelli askerlik' ile ilgili açýklamalarýna eleþtiride bulunarak, "Kafasý o kadar karýþýk ki Ýstanbul ve Ankara'daki bazý belediye baþkan adaylarýnýn bedelli askerlik yaptýðýnýn farkýnda deðil. Allah aþkýna 2019'dan beri bu ülkede 650 bin vatandaþýmýz bedelli askerlik yaptý. Bunlarýn vatan sevgisini sorgulamak sana mý düþtü. Hem de kafasý o kadar karýþýk ki mecliste bedelli askerlik yasasýna oy vermiþ, desteklemiþ" dedi.

'GÝT ÖMÜR BOYU TATÝL YAP'

Ýstanbul Büyükþehir Belediye Baþkaný Ekrem Ýmamoðlu'nu da eleþtiren Varank, "Biz birileri gibi yan gelip yatmaktan anlamayýz. Biz birileri gibi tatil yapmaktan anlamayýz. Bizim rakiplerimiz olduklarýný iddia edenler ne diyor utanmadan biliyor musunuz; 7Bize tatil yapmak da çok yakýþýyor'. O zaman sen bu görevlere niye talip oluyorsun, git ömür boyu tatil yap. Biz sizlere hizmet etmenin sevdasý ile yanýp tutuþuyoruz. Merkezi hükümetlerde de böyle, yerel seçimlerde de böyle. Huzurlu bir þehir istiyorsak iþi ehline teslim etmek gerek. Orhangazi'de iþin ehli kim, Bekir Aydýn. Bursa'da iþin ehli kim, Alinur Aktaþ baþkanýmýz" açýklamasýnda bulundu.

'EÐER BURASI KAÇAKSA ÞÝMDÝYE KADAR NÝYE KESMEDÝN'

CHP Bursa Büyükþehir Belediye Baþkan adayý Mustafa Bozbey ve ailesine ait bir özel okulun Konak Mahallesi'ndeki okul binasýna, ruhsat harici inþaat yapýlmasý nedeniyle Nilüfer Belediyesi Encümeni tarafýndan 44 milyon lira ceza kesildiðini belirten Varank, "Onlarýn derdi biz þu koltuðu bir kapalým, ondan sonra yan gelip yatalým. Partinin içerisinde birbirimizle mi kavga ederiz, dalaþýrýz mý, oradan bana hangi çýkarý saðlarýz. Onlarýn derdi bu. Nilüfer'de CHP'li bir belediye baþkaný var. Onu aday göstermediler, CHP'nin Büyükþehir Belediye baþkan adayýnýn okuluna 40 milyon TL ceza kesti. Eðer burasý kaçaksa þimdiye kadar niye kesmedin, kaçak deðilse niye kavgayý veriyorsun. Neden biliyor musunuz? Bunlarýn birlikteliði, kardeþliði, öküz ortaklýðý. Öküz ölünce ortaklýk da bitiyor." dedi.

'TOGG'DAN GURUR DUYMAYAN KÝMSE VAR MI?'

CHP'nin Bursa Büyükþehir Belediye baþkan adayý Mustafa Bozbey'i de eleþtiren Varank, "Geçen gün çýkmýþ diyor ki 'Bu TOGG'un fabrikasýný neden Bursa'ya yaptýnýz?' TOGG'un fabrikasýnýn Bursa'da olmasýndan rahatsýz olan kimse var mý burada? TOGG'dan gurur duymayan kimse var mý? Bu kafa ile bu þehre hangi yatýrýmý getirebilirsiniz, nasýl hizmet getirebilirsiniz. Bunlar gerçekten siyasetten de anlamayan iþ bilmeyen insanlar." dedi.

Cumhur Ýttifaký Orhangazi Seçim Bürosu'nun açýlýþýnýn ardýndan Varank, Orhangazi'den ayrýldý.