Vatan haini Fetullah Gülen'in ölümü sonrasý örgüt birbirine girdi! Liderlik çekiþmesinin perde arkasý deþifre oldu
ABONE OL

Terör örgütü elebaþý Fetullah Gülen'in ölmesi ile örgüt içinde alttan alta devam eden kavgalar gözler önüne serilmeye baþlandý. Örgütün mal varlýðýnýn büyüklüðü, liderlik çekiþmesinin nedenini bir kez daha ortaya koydu.

Örgütün üst yönetiminde yer alan her isim sýcak paranýn kontrolünün kendisinde olmasýný istiyor. Bulunduklarý ülkelerde rahat yaþamlarýný sürdürmek, zenginliklerine devam etmek için toplanan yardým paralarýna ihtiyaçlarý var.

Örgüt içinde mal varlýðý ile eleþtiri konusu olanlardan biri de "Uzun Cevdet" lakaplý Fetullah Gülen'in kara kutusu olan Cevdet Türkyolu. Zenginleþmesi ile örgüt içinde de dikkat çeken Türkyolu'nun mal varlýðý çok çarpýcý.

"UZUN CEVDET"ÝN UZUN MAL VARLIÐI

Teröristbaþý Gülen'in ölmeden önceki son ikamet ettiði 260 Kennel Road Saylorsburg PA 18353 adresinde bulunan bir milyon dolar deðerindeki evi Türkyolu, 10 Haziran 2023 yýlýnda yaklaþýk 840 bin dolara satýn aldý.

2003 – 2013 yýllarý arasýnda toplam 17 adet "tapu satýþ" iþlemi gerçekleþtirdi. 2012 – 2014 yýllarý arasýnda örgüte baðlý kiþilerin kurduðu Kaynak Holding bünyesindeki "nt þirketi"ndeki hissesini deðerinden fazla bir meblaða 4 milyon dolarý aþan bir fiyata satarak Kaynak Holding'i zarara uðrattý. Ayrýca, Kaynak Holding'ten elden kayda alýnmayan milyon dolarlar da aldý.

"Hizmete çalýþýyor" adý altýnda "hizmet"i zarara uðratmaktan çekinmeyen Türkyolu, Bank Asya'nýn zarara uðratýlmasýnda da bir role sahip. Bank Asya'nýn Katarlýlara satýlacaðý haberlerinin çýkmasý üzerine bankanýn hisse fiyatýnýn 75 kuruþa kadar gerilemesini fýrsata çeviren Türkyolu, 1 milyon lot alarak hem bankayý zarara uðrattý hem de parasýna para kattý.

Bank Asya'yý zarara uðratmasý bununla da sýnýrlý deðil. ABD'de kurulan ve faaliyet gösteren "Amish Farmers Market LLC" adlý þirketin kurucu ortaðý olan Türkyolu, Bank Asya'dan þirket üzerine toplam hacmi 1 milyon dolarý bulan kredi de kullandý.

Türkyolu'nun 2013 yýlýndan sonra borsa yatýrýmlarýna aðýrlýk verdiði biliniyor. Malvarlýðýnýn kaynaðýný ailesinin Adapazarý'ndaki arazileri olarak gösteren Türkyolu'nun ABD'de de onlarca gayrimenkulü bulunuyor. Üstelik bu gayrimenkullerin ederi Adapazarý'ndaki arazilerin ederinden daha yüksek.

Hain öldü! Ömrü millete kumpasla geçti

AK Parti Sözcüsü Çelik: Terörist Gülen vatansýz olarak dünyayý terk etti

Sosyal medyada gündem oldu

TERÖRÝSTBAÞI GÜLEN'ÝN CENAZE DETAYLARI BELLÝ OLDU

FETÖ elebaþý Fetullah Gülen'in tartýþmalara konu olan cenazesi ile ilgili detaylar belli olmaya baþladý.

Cenazenin ne zaman olacaðý, kimlerin katýlacaðý, nereye gömüleceði ve cenaze namazýný kimin kýldýracaðý ile ilgili örgüt içindeki anlaþmazlýklar, örgüt yönetimindeki isimlerin baskýlarý ile ortaya çýktý.

Teröristbaþý Fetullah Gülen'in cenazesi Perþembe günü Pensilvanya'da örgütün merkezi sayýlan kampta yapýlacak. Teröristbaþý Gülen kamp içinde yer alan daha önce kendi "iþaret ettiði" yere gömülecek. Cenaze namazýný Suat Yýldýrým kýldýracak. Seyahat sorunu yaþamayan üst düzey örgüt mensuplarý ABD'ye doðru yola çýktý.

Teröristbaþý Gülen'in rahatsýzlanmasý sonrasý hastaneye kaldýrýldýðýnýn örgütün diðer üyelerinden saklandý. Ayrýca, Teröristbaþý Gülen'in yazýlý bir miras býraktýðý da örgüt üyeleri arasýnda konuþuluyor.