Vatandaþlarla bayramlaþan Cumhurbaþkaný Erdoðan'dan 'kutlu açýlýþ' mesajý: Haremi Þerif de bu millete nasip olsun
ABONE OL

Cumhurbaþkaný Erdoðan, bayram namazýný Muðla'nýn Marmaris ilçesi Karacasöðüt Mahallesi'ndeki Okluk Millet Camisi'nde kýldý.

Bayram namazýnýn ardýndan camideki vatandaþlara hitap eden Erdoðan, "Nasýl bizim için Ayasofya Cami Þerifi'nin kutlu açýlýþý müyesser olduysa, Haremi Þerif'in de açýlýþýný bu millete nasip eylesin. Deðerli kardeþlerim Kurban Bayramý'nýn bildiðimiz gibi hakikati Hazreti Ýbrahim Aleyhisselam ile Hazreti Ýsmail Aleyhisselam'ýn arasýndaki münasebet neyse inþallah bizler arasýnda da münasebet ayný þekilde tecelli eder. Birbirimizi sevmeliyiz. Bir beraber olarak bu millet yoluna devam etmeli." diye konuþtu.

Akrabalar arasýndaki muhabbetin devam ettirilmesi gerektiðine dikkati çeken Erdoðan, bayramlarda anne baba ve büyüklerin ziyaret edilmesinin önemine iþaret ederek, þunlarý söyledi:

"Bayramlar bu noktada hele hele dini bayramlar bir vesiledir. Bu vesileyi en güzel þekilde icra etmeliyiz. Kurban Bayramý'nda bu yakýnlýðý yaþamalýyýz, yaþatmalýyýz. Yakýnlarýmýzý ziyarette en ufak bir inþallah sýkýntý olmamalý. Dargýnlar küskünler varsa bir olmalýyýz, beraber olmalýyýz, bu dargýnlýðý küskünlüðü atmalýyýz. Bahane mümkün deðil, bu bahaneleri aþarak inþallah milletçe bunu baþarmalýyýz. Biz Müslümanýz, Müslüman'a da bu yakýþýr. Ben bunu baþaracaðýmýza inanýyorum. Tüm þehitlerimizin ruhlarýna, onlar biliyorsunuz Peygamberimizin varisleridir, komþularýdýr, þühedanýn bu ülkedeki yaptýklarýyla þu anda bu günlere geldik, ayaktayýz, bu vesileyle tüm þühedanýn ruhlarýna, tüm geçmiþlerinin ruhlarýna Fatiha okuyalým. Bayramýnýzý da tebrik ediyorum. Rabb'im yar ve yardýmcýmýz olsun."

Erdoðan, cami çýkýþýnda vatandaþlarla bayramlaþarak sohbet etti. Vatandaþlar ve çocuklar, Erdoðan ile fotoðraf çektirdi.

Bayram namazýna Muðla Valisi Ýdris Akbýyýk, AK Parti Muðla milletvekilleri Kadem Mete ve Yakup Otgöz ile Marmaris Belediye Baþkaný Acar Ünlü de katýldý.

Cumhurbaþkaný Erdoðan'dan Kurban Bayramý mesajý