Venezuela'da prestijli bir caddeye ''Türkiye Cumhuriyeti Caddesi'' ismi verildi
ABONE OL

Türkiye Cumhuriyeti Caddesi'nin açýlýþýna, Türkiye'nin Karakas Büyükelçisi Naci Aydan Karamanoðlu'nun yaný sýra Venezuela Dýþiþleri Bakaný Yvan Gil, Karakas Belediye Baþkaný Carmen Melendez, Venezuela'da yaþayan Türk vatandaþlarý ve çok sayýda kurum temsilcisi katýldý.

Dýþiþleri Bakaný Gil, Twitter hesabýndan açýlýþýn fotoðraflarýný paylaþarak, "Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramý kapsamýnda, halkýmýzý birleþtiren kardeþliðe jest olarak Sayýn Büyükelçi Aydan Karamanoðlu ile Türkiye Cumhuriyeti Caddesi'nin açýlýþýna iþtirak ettik." ifadesini kullandý.

Karakas Belediye Baþkaný Melendez de sosyal medya hesabýndan, "Karakas'ýn merkezinde Sayýn Karamanoðlu ve Dýþiþleri Bakaný Gil ile Türkiye Cumhuriyeti Caddesi'nin açýlýþýný yaparak iki ülke tarihine yeni bir sayfa yazdýk." deðerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin Karakas Büyükelçiliðinden yapýlan açýklamada da Bolivar Meydaný'na açýlan caddelerden birinin adýnýn Türkiye Cumhuriyeti Caddesi olarak deðiþtirilmesi kararýnýn memnuniyetle karþýlandýðý belirtildi.

Törenin, 19 Mayýs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramý'na denk gelmesinin önemine iþaret edilen açýklamada, Türkiye ile Venezuela arasýndaki iþbirliðinin sürdürüleceði ve yakýnda Karakas'ta Yunus Emre Türk Kültür Merkezi açýlacaðý bildirildi.

Büyükelçi Karamanoðlu, Dýþiþleri Bakaný Gil'e ve Karakas Belediye Baþkaný Melendez'e katkýlarýndan dolayý teþekkür etti.

Venezuela basýnýnda çýkan haberlerde açýlýþa geniþ yer verilerek, iki ülke arasýndaki stratejik baðlara ve kardeþlik baðýna vurgu yapýldý.