Yakýn akrabalarý evine pompalý tüfekle saldýrdý! Uyuyan çocuklar büyük korku yaþadý
ABONE OL

Facianýn teðet geçtiði olayda þans eseri yaralanan olmazken, pompalý tüfek dehþeti vatandaþ kamerasýna yansýdý. Çocuklarý evde uyuduðu sýrada olayýn yaþandýðýný anlatan Nihat Ak, "Çocuklarý ateþ edilen yöndeki odalardan baþka odalara taþýdýk. Çocuklar þoktaydý. Mermiler eve isabet ediyor, camlardan içeri giriyordu" dedi.

Olay, cumartesi günü Ýlimtepe Mahallesi Erikli Mevki 302 Sokak'ta meydana geldi. Evinde uyuyan Nihat Ak (26), saat 04.00 sýralarýnda dýþarýdan gelen silah sesleriyle irkildi. Penceresini açan Nihat Ak iddiasýna göre, aralarýnýn bozuk olduðu kardeþleri S.A., P.A. ve Y.A'nýn havaya ateþ ettiðini gördü. Dýþarýya çýkmayan Nihat Ak, 08.30 sýralarýnda ise odanýn camýnýn kýrýlmasýyla panik içinde uyandý. Nihat Ak; Körfez Belediyesi meclis üyesi amcasý M.A'nýn oðullarý F.A., V.A. ve amcasýnýn yeðenleri Y.A. ile A.A'nýn evine taþlarla saldýrdýðýný öne sürdü. Aracýyla bölgeye gelen amca M.A'nýn da dahil olmasýyla olay büyüdü. Y.A., tüfekle Nihat Ak'ýn evine doðru ateþ etti. Tüfekten çýkan saçmalar ile olay esnasýnda ateþlenen silahtan çýkan kurþunlar, Nihat Ak'ýn çocuklarýyla kaldýðý odaya isabet etti. 112 Acil Çaðrý Merkezi'ne ihbarda bulunulmasýyla adrese jandarma ve saðlýk ekipleri sevk edildi.

Öfkeli kalabalýk jandarma ekipleri tarafýndan güçlükle daðýtýldý. Jandarma olay yeri inceleme ekipleri de sokakta ve evlerde incelemelerde bulundu. Camlarýn kýrýldýðý ve çok sayýda boþ kovan olduðu görüldü.

Yeni Yalý Mahallesi'nde Nihat Ak'a ait büfenin de eþ zamanlý olarak camlarý kýrýldý. Durumun bildirilmesiyle olay yerine polis ekipleri sevk edildi.

Olayýn arazi anlaþmazlýðý sebebiyle ortaya çýktýðý öðrenildi. Nihat Ak'ýn evinin bulunduðu araziyi kardeþlerinin istediði, bunun karþýlýðýnda para teklif edildiði ancak Ak'ýn evini ve arazisini satmak istemediði iddia edildi. Nihat Ak; evine saldýran amcasý M.A., amcaoðullarý F.A., V.A., amcasýnýn yeðenleri Y.A., A.A'dan ve dükkanýna saldýrýdan sorumlu tutuðu kardeþleri S.A., P.A. ve Y.A'dan þikayetçi oldu. Þüpheliler, ifadelerinin ardýndan serbest býrakýldý.

"ÇOCUKLAR ÞOKTAYDI"

Yaþananlarý anlatan Nihat Ak, gece 04.30 sýralarýnda silah sesleriyle uyandýðýný belirterek, "Kötü alýþkanlýklarý sebebiyle aileden reddettiðimiz 3 kardeþimin ateþ edip kaçtýðýný gördüm. 1 yýldýr zaman zaman ateþ edip tehdit ediyorlardý bu sebeple pek umursamayýp, gündüz karakola giderim diye uyudum. 08.30 sýrlarýnda camýn kýrýlma sesiyle uyandým. Amcamýn çocuklarý camýma taþ atýyordu. Cama çýktým 'Ne yapýyorsunuz?' diye baðýrdým. Bu kez silah çektiler. Pompalý tüfekle evimi taradýlar. Amcam bir partinin meclis üyesi. 'Ben meclis üyesiyim sizi öldürürüm. Cezaevinde mahkum ederim' dedi. Jandarmaya haber verdik. Çocuklarý ateþ edilen yöndeki odalardan baþka odalara taþýdýk. Çocuklar þoktaydý. Mermiler eve isabet ediyor, camlardan içeri giriyordu. Jandarma geldi ve olayý sakinleþtirmeye çalýþtý. Amcam ve amcamýn oðullarý ile yeðenleri durmadýlar. Camlarý kýrmaya devam ettiler. Sonrasýnda jandarma müdahale etti, aldý ve karakola götürdü. Ben daha olayýn þokundayken esnaf komþum aradý. 'Dükkanýn camýný kýrmýþlar haberin var mý?' diye sordu. 3 saat sonra dükkanýma gidebildim. Camlarýmý kýrmýþlar. Polis merkezine gidip þikayetçi oldum. Sabah rastgele ateþ edip kaçan kardeþlerim sonradan dükkanýmýn camýný kýrdý" dedi.

"2 GÜN SONRA HAYATTA OLMAYABÝLÝRÝM"

Ölüm tehditleri aldýðýný söyleyen Nihat Ak, "Ateþ ettikleri camýn sað ve sol tarafýnda çocuklar uyuyordu. Çocuklarý sürükleyerek diðer odaya taþýdým. Çocuklar da þoka girdi, biri hastanede 3 saat kaldý. Can güvenliðimiz yok. Jandarma burada herhangi bir saldýrý olmamasý için nöbet tutuyor. Jandarma bir gün nöbet tutar, iki gün nöbet tutar. Yine bu baskýlar ve tehditler devam edecek. 2 gün sonra hayatta olmayabilirim" diye konuþtu.

"ARAZÝMÝZÝ VE EVÝMÝZÝ ÝSTÝYORLAR"

Kardeþlerinin kendisinden para ve arazi istediðini ifade eden Ak, "Babamýn reddettiði kardeþlerim bizden para, arazi ve evimizi istiyorlar. Bu konuya da amcam destek veriyor. Evimi taramasýndan belli. Onlar evimizi tarýyor, kardeþlerimiz evimizin camlarýný indiriyor. Bizim zorla gitmemizi istiyorlar. Arazimizi ve evimizi istiyorlar. Bedelinin çok aþaðýsýnda teklifte bulundular. Maðdurum, can güvenliðim yok" dedi.

Olayla ilgili inceleme sürüyor.