Yalova'da 'kimyasal' panik! Müdahale edildi
ABONE OL

Çiftlikköy'e baðlý Taþköprü beldesinde faaliyet yürüten bir fabrikada boru çatlaðýndan dolayý kimyasal gaz sýzýntýsý olduðu ihbarý üzerine bölgeye AFAD, itfaiye ve 112 Acil Saðlýk ekipleri sevk edildi.

Ekiplerin müdahalesiyle kontrol altýna alýnan gaz sýzýntýsýndan etkilenen 3 kiþiye saðlýk ekiplerince oksijen tedavisi uygulandý.

Fabrikaya olasý riske karþý Bursa'dan Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer Tehditler (KBRN) ekibi de istendiði öðrenildi.

Yalova Valiliðinden yapýlan yazýlý açýklamada, 23.45'te Acil Çaðrý Merkezi'ne gelen amonyak ve metilamin gaz sýzýntýsý ihbarý üzerine Yalova AFAD, saðlýk ve itfaiye ekiplerinin bölgeye sevk edildiði kaydedildi.

Fabrika tarafýndan kaçak bölge bloke edilerek tesisin devreden çýkarýldýðý belirtilen açýklamada, þu ifadelere yer verildi:

"Gazdan etkilenen 3 vatandaþýmýz solunum tedavisi almýþ olup saðlýk durumlarý iyidir. Olay yerindeki gazýn su ile absorbe iþlemi yapýlmaktadýr. 00.30'da sýzýntý tamamen kontrol altýna alýnmýþ olup olay yerinde bir gaz kaçaðý mevcut deðildir. Yalova, Bursa ve Sakarya ekipleri tedbir amaçlý fabrikada bekletilmekte olup periyodik ölçümler yapýlmaktadýr. Yapýlan ölçümler sonucunda herhangi bir olumsuz duruma rastlanýlmamýþtýr."