Yangın bölgelerinde son durum! Bugün için kritik uyarı
ABONE OL

Bakan Pakdemirli: Mersin Silifke'de çıkan 2 yangın kontrol altına alındı. Böylece Mersin'de son 4 günde 8 orman yangını kontrol altına alınmış oldu. Soğutma çalışmaları devam ediyor.

İlçede 29 Temmuz'da sabah saatlerinde başlayan orman yangını, dün şiddetli rüzgar nedeniyle Gülnar ilçesi Dedeler Mahallesi sınırına yayılıp gece boyunca etkisini sürdürdü.

Alevlerin çeşitli noktalara sıçramasıyla bölgeye takviye ekipler yönlendirildi.

Ekiplerin gün ağarıncaya kadar karadan müdahale ettiği yangın, uzun uğraşlar sonucu kontrol altına alındı.

Bölgede soğutma çalışmalarına başlandı.

GAZİPAŞA ORMAN YANIGINI DA KONTROL ALTINDA

Bakan Pakdemirli, Antalya Gazipaşa'daki yangının da kontrol altına alındığını duyurdu.

Bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.

Silifke'de 29 Temmuz'da sabah saatlerinde Boğsak mevkisinde orman yangını çıkmış, çok sayıda ev tedbiren boşaltılmıştı.

Yangın, kuvvetli rüzgar nedeniyle çevredeki diğer mahallelere de yayılmıştı.

Işıklı, Hırmanlı ve Yeşilovacık mahallelerinde de etkili olan orman yangını, dün önce Akdere mevkisi, daha sonra Gülnar ilçesi Dedeler Mahallesi sınırındaki ormanlık alana kadar yayılmıştı.

KEMER'DE ÇIKAN YANGIN KONTROL ALTINDA

Antalya'nın Kemer ilçesi Kuzdere mevkiinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı.

Antalya'nın Kemer ilçesinde 13.05'te orman yangını başladı.

Ekipler o yangına da havadan ve karadan müdahale etti.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yangına 13.10'da ilk müdahalenin yapıldığını, 13.30 itibarıyla ise yangının kontrol altına alındığını açıkladı.

Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

MANAVGAT'TAKİ YANGIN 5. GÜNÜNDE

Antalya'nın Manavgat ilçesinde 5 gün önce başlayan orman yangını devam ediyor. Rüzgarın etkisiyle hızla yayılan alevler Gündoğmuş, Alanya, Gazipaşa ve Akseki ilçelerine de sıçradı.

Manavgat ilçesinde Göğü mevkiindeki alevlere ekipler havadan ve karadan müdahale ediyor. Gündoğmuş ilçesinde de yangın devam ediyor.

Alevlerin tehdit ettiği Umutlu köyü tedbiren boşaltıldı.

EGM'den kin ve düşmanlık paylaşımlarıyla ilgili açıklama

ÜLKE GENELİNDE 111 YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Twitter hesabından konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ülke genelinde 28 Temmuz-1 Ağustos'ta çıkan yangınlar ve bu kapsamda sürdürülen çalışmalara ilişkin bilgiler veren Pakdemirli, "An itibarıyla devam eden yangınlara 13 uçak, 9 İHA, 45 helikopter, 1 insansız helikopter, 708 arazöz ve su tankeri, 120 iş makinası ile yaklaşık 4 bin 800 personel müdahale ediyor." ifadesini kullandı.

Pakdemirli'nin paylaşımında yer verdiği tabloda, 111 yangının kontrol altına alındığı, Antalya'da 2, Muğla'da 3 ve Tunceli'de 1 olmak üzere devam eden 6 yangını söndürme çalışmalarının sürdüğü bilgisi yer aldı.

MANAVGAT'TA İKİ KİŞİNİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki orman yangınında hasar gören evde çiftin cansız bedenleri bulundu. Alınan bilgiye göre, ilçede orman yangınının başladığı Kalemler Mahallesi'nde yaşayan Türk vatandaşı ile Alman eşinden haber alamayan yakınları yardım istedi. Fahri Yiğitokur ve eşi Alman asıllı Andrea Hartmann Yiğitokur'un ağır hasar gören evlerinde cansız bedenlerine ulaşıldı.

Evdeki inceleme sürüyor. Manavgat'ta yangın nedeniyle hayatlarını kaybedenlerin sayısı 7'ye yükseldi.

BAKAN KOCA: MANAVGAT'TA 497 KİŞİ TABURCU EDİLDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca son dakika açıklamasında "Manavgat'taki yangında, ikisi yeni toplam 7 can kaybımız var. Yangından etkilenen 507 kişiden 497'si tedavileri tamamlanarak taburcu edildi. 10 kişinin tedavisi sürüyor. 34 adet 112 ambulansı, 15 UMKE ekibi, 1 mobil komuta aracı, 183 sağlık personeliyle olay yerindeyiz.

Mersin'deki yangından etkilenen 154 kişi, tedavileri tamamlanarak taburcu oldu. 28 adet 112 ambulansı, 2 UMKE timi, 90 sağlık personeliyle olay yerindeyiz. Sağlık çalışanlarımız adına tüm Mersinlilere geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.

Marmaris ve Bodrum'daki yangınlardan etkilenen 203 kişiden 186'sı tedavileri tamamlanarak taburcu oldu. 17'nin tedavisi devam ediyor. Olay yerinde 39 adet 112 ambulansı VE 15 UMKE ekibiyle toplam 193 sağlık personeli görev yapıyor. Marmaris'te bir can kaybımız olmuştu." ifadelerini kullandı.

BAKAN KURUM: HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum son dakika açıklamasında "Yangınla mücadelemizin 5'inci gününde devletimizin tüm imkânları, sahadaki ekip ve teçhizatımızla hasar tespit çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz. Seferberlik anlayışı içinde, bir ve beraber hareket ederek vatandaşlarımızın yanındayız. Antalya, Mersin, Osmaniye, Adana, Muğla ve Kilis'te sahadaki 257 kişilik ekibimiz ve mobil laboratuvarlarımızla, teknolojinin tüm imkanlarıyla hasar tespit çalışmalarımıza hızlı bir şekilde devam ediyoruz." bilgisini verdi.