Yarýn Türkiye'den yola çýkýyor! Rota Mýsýr'a çevrildi
ABONE OL

Þükrü Yorulmaz, malzemelerin toplandýðý Ýzmir Alsancak Limaný'nda, gazetecilere yaptýðý açýklamada, saldýrýlarla birlikte bakanlýðýn talimatýyla çalýþmalara baþladýklarýný söyledi.

Yirmi noktada hizmet verebilecek þekildeki sahra hastanelerini donanýmlarýyla beraber hazýr hale getirdiklerini aktaran Yorulmaz, þöyle devam etti:

"Hepsini Ýzmir Alsancak Limaný'na taþýdýk. Bununla beraber bölgede yoðun ihtiyaç duyulabilecek 20 ambulansý da hazýrladýk. Bunlarý da inþallah gemiyle beraber Filistinli Müslüman kardeþlerimize hizmet verebilecek þekilde en uygun yerlerde iþleteceðiz. Bu hastaneler çok önemli. Filistin'de özellikle saðlýk altyapýsý tamamen yok edilmeye çalýþýlýyor. Bütün insanlar orada maðdur durumda ve yaralýlar bir hastane arýyor. Bu hastanelerimizde her türlü laboratuvar sistemi, görüntüleme yöntemlerimiz, yoðun bakýmlarýmýz mevcut. Her türlü cerrahi operasyon yapýlabilecek ameliyathanelerimiz ve ameliyathane kapasitelerimiz mevcut. Yine bu hastanede deðiþik noktalara daha küçük çaplý, ihtiyaca binaen daha hýzlý ve kolay kurulabilir sahra hastaneleri var."

Yorulmaz, söz konusu hastanelerde ameliyathane üniteleri, röntgenler, ultrason cihazlarý, mobil laboratuvar ünitelerinin bulunduðunu ve bir hastanede gerekli her þeyi oraya götüreceklerini vurguladý.

Türkiye Cumhuriyeti ve Saðlýk Bakanlýðý olarak her zaman olduðu gibi yine bölgedeki mazlum insanlara saðlýk hizmeti sunacaklarýný aktaran Yorulmaz, sözlerini þöyle tamamladý:

"Bakanlýk olarak telefonlarýmýz kitlenmiþ durumda. Saðlýk personellerimiz, doktorlarýmýz, hemþirelerimiz sürekli bizi arayýp gidip orada hizmet vermek istediklerini belirtiyorlar. Ýnsanlar çoluðunu çocuðunu býrakýp orada bu mazlum insanlara yardým etmek istiyorlar. Bu tabii milletimizin farkýný gösteriyor. Malzemeler bu gece itibarýyla gemiye yüklenmeye baþlanacak. Bir sýkýntý olmazsa inþallah yarýn El-Ariþ Limaný'na doðru yola çýkacaðýz."

  • sahra hastaneleri
  • ambulans
  • týbbi malzeme taþýma