'Yenidoðan çetesi' soruþturmasý: 9 özel hastanenin yönetimine ruhsat iptal kararý teblið edildi
ABONE OL

Saðlýk Hizmetleri Genel Müdürlüðünden Ýstanbul Ýl Saðlýk Müdürlüðüne yazý gönderildi.

Yazýda, "Teftiþ Kurulu Baþkanlýðýnýn 28 Eylül 2024 tarihindeki sayýlý inceleme raporu ve ekleri ile mezkur rapora istinaden Bakanlýk makamýndan alýnan 18 Eylül 2024 tarihli onay gereði alýnmýþ olunan ve yazý ekinde yer alan makam onaylarý doðrultusunda iþlem uygulanmasý, uygulanan bu iþlemlerin Özel Hastaneler Yönetmeliði'nin 'Faaliyetin durdurulmasý durumunda hastalara iliþkin iþlemler' baþlýklý 65/A maddesinde yer alan 'Özel hastanenin tamamýnda veya bir kýsmýnda faaliyetin geçici olarak durdurulmasý veya ruhsatýn iptal edilmesi söz konusu olduðunda müdürlük tarafýndan öncelikle mevcut yatan hastalarla ilgili tespit yapýlýr. Nakli mümkün olmayan hastalarýn tedavilerinin tamamlanmasýndan ve nakli mümkün olanlarýn da diðer hastanelere nakillerinden sonra özel hastanenin faaliyeti durdurulur. Bu durumdaki hastanelere yeni hasta kabulü yapýlamaz.' hükmü doðrultusunda yürütülmesi hususunda bilgilerini ve gereðini rica ederim." ifadelerine yer verildi.

RUHSATLARI ÝPTAL EDÝLEN HASTANELER

Söz konusu yazý üzerine soruþturmada adý geçen Özel Avcýlar Hospital Hastanesi, Özel TRG Hospitalist Hastanesi, Özel Birinci Hastanesi, Özel Güney Hastanesi, Özel Baðcýlar Medilife Hastanesi, Özel Beylikdüzü Medilife Hastanesi, Özel Reyap Ýstanbul Hastanesi, Özel Þafak Hastanesi Baðcýlar, Özel Silivri Kolan Hospital Hastanesi'nin ruhsatlarý iptal edildi.

HASTALARIN SEVKLERÝ BAÞLADI

Ekipler teblið sonrasýnda hastanelerden ayrýlýrken, buradaki hastalarýn kamu hastanelerine sevki için çalýþma baþlatýldý.

Müdürlük koordinesinde yürütülen çalýþmalar kapsamýnda, yenidoðan ve durumu ciddi olan hastalar öncelikli olmak üzere, hastalarýn ambulanslarla kamu hastanelerine sevk edilme iþlemlerine baþlandý.

Bazý hasta yakýnlarý, durumu aðýr olmayan hastalarýný kendi imkanlarýyla hastanelerden alarak evlerine götürdü.

KARAR TEBLÝÐ EDÝLDÝ

Kararýn ardýndan Ýstanbul Ýl Saðlýk Müdürlüðü görevlileri polis eþliðinde ilgili hastanelere gitti.

Hastane yönetimiyle görüþen ekipler, ruhsat iptali kararýný bu kiþilere teblið etti.

Ekipler, buradaki hastalarýn kamu hastanelerine sevki için çalýþma baþlattý. Hastalarýn müdürlük koordinesinde yapýlacak planlamalarýn ardýndan kamu hastanelerine gönderilmesi bekleniyor.

Ýlgili kararýn muhataplara tebliðinin ardýndan bazý hastanelerin tabelalarý sökülmeye baþlandý. Polis ekipleri, hastanelerin çevresinde geniþ güvenlik önlemi aldý.

Bazý vatandaþlar, kapatýlan hastanelerde tedavi gören yakýnlarý için hastanelere geldi.

Özel Güney Hastanesi'nin kapýsýna "Hastanemizde tedavi ve hasta bakým hizmetleri durdurulmuþtur." yazýsý asýldý. Bazý hastane personeli mesai arkadaþlarýyla vedalaþarak binadan ayrýldý.

Özel Beylikdüzü Medilife Hastanesi'nin çalýþanlarý, alýnan kararý alkýþlarla protesto etti. Çalýþanlarýn buradaki bekleyiþi sürüyor.

Özel TRG Hospitalist Hastanesi'nin binasýnýn yanýnda bulunan Baðcýlar Ülkü Ocaklarý üyeleri, slogan atýp hastaneyi protesto etti.

Tebliðin ardýndan, Reyap Hastanesi yazýsý brandayla örtüldü. Ýþlemlerin tamamlanmasýnýn ardýndan hastanenin mühürleneceði öðrenildi.